Îți mulțumesc că citești asta. Dacă-ți place dă-i un share, abonează-te sau abonează-te la versiunea extinsă, în care plătești pentru lecturi din surse încă nedigitalizate. Plătești, dar și primești. De pe 26 aprilie, abonații plătitori au pe www.kolectionarul.ro un discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11 pe 11 ale lunii, 30 pe 30 ale lunii (trebuie să folosești, în comandă, aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
Aseară am pus în practică un concept folosit foarte rar pe bune: am gătit din ce-am găsit în frigider. Nu erau multe: trei cartofi, o conservă de fasole boabe, două roșii și două cepe. Le-am pus la fiert, dat prin blender, amestecat cu usturoi verde și sare - și am păpat un piure ca de bebeluș. Am zis că atâta merit, după două zile pline de carne la garniță cu zacuscă sau cu gogoșari murați umpluți cu varză roșie. Ca să mi se pară mai atractiv, am leorpăit la piureul ăla vreo oră citind despre mâncarea progresistă. O să fie fun.
Pressone scrie despre condițiile mizerabile din ghetoul vietnamezilor veniți la muncă în Cluj. Ai crede că le aduc românii gunoi, nu că și-l fac singuri. Sau că ei veniseră în România să cânte la vioară și pian și să se dea cu cremă hidratantă pe tâmple, iar nemernicii de români le-au înlocuit instrumentele cu flexuri murdare de vaselină. Nu-mi amintesc de vreun text pressone despre condițiile în care trăiesc muncitorii români în Occident, dar probabil că ăia nu contează, că n-au votat Bulai sau Drulă și nu-i citesc pe Mândruță și Guran.
La vecinii de ideologie, adică la Hotnews, se explică de ce mănâncă vietnamezii șobolani și șoareci de câmp. Îți dau lacrimile dacă ești prost. Cică au prins o foamete nasoală în ww2 și de atunci au dat-o pe rozătoare, câini și pisici. Băi, și românii au mâncat câini în ww2, sunt cazuri documentate, dar n-au continuat să-i mănânce după război. Dar probabil că vor reveni și românii la șobolani: vacile sunt acuzatul principal în Procesul Poluării, porcii sunt îngropați în numele gripei porcine, găinile - aviara-i colea, peste gard - hai că în curând nu va mai părea distopic să vezi în meniuri, la cârciumi, “Grivei la tigaie” sau “Veverițoi pane”. În momentul ăla o să cerem, disperați, ca statul să ne asigure niște rații de greieri. Pe cartelă, democratic, că așa e frumos.
La fel de frumos: Liberation s-a întrebat dacă există riscul ca Europa să permită introducerea făinii de greieri în alimente fără ca oamenii să știe, iar Europa Liberă a tratat textul ca pe “noua obsesie anxiogenă fluturată de eurosceptici”. Este metoda Raed Arafat: dacă pui întrebări înseamnă că ești dușman al statului. Trebuie să crezi, nu să cercetezi. Dar să nu crezi ca în Dumnezeu, unde e mai bine să nu crezi fără să cercetezi, că ești manipulat. Ăștia nu te manipulează. Nu-nu. Ăștia doar îți vor binele. Adică, vor să ți-l ia.
S-a rezolvat și cu cerealele din Ucraina, în cel mai pur stil colonial: UE a introdus taxe vamale pentru ele numai după ce a fost sigură că Ucraina și-a exportat toată recolta de anul trecut. Pun pariu cu voi toți, pe o litră de muci, că taxele vor dispărea imediat ce vine noua recoltă. În ce ne privește, răul a fost deja făcut. În foarte multe brutării și firme de panificație din Ro se află deja cantități mari de făină din grâu ucrainean, plină cu căcaturi toxice. Știu personal un tip care a cumpărat la 0,8 lei/kg, față de 2,4 lei făina românească, fără pesticide. În stilul ăsta, fermierii români n-o să mai facă grâu mult timp, o să depindem de importuri pentru făină și ghici ce greieri ni s-au pregătiiiiitt…. :))))
O zi de joi fără greieri îți urez
Și atât pentru azi. Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei (artă vizuală și bijuterii handmade din argint); Muzeul Brandurilor îmi aparține, pe PSnews scriu zilnic iar Officedent e cea mai tare clinică de stomatologie din Ploiești+100km: cu sculele unei clinici de fițe și sensei în stomatologie, la prețuri normale, achitabile cu cardul, nu cu rinichiul.
După paywall, episodul 2 din Subteranele Bucureștiului, așa cum au fost descoperite în zilele Revoluției din 1989. E o relatare îngropată în uitare din motive destul de evidente: e foarte posibil ca infrastructura aia să fie folosită și azi.
“Mai trecem de o uşă. Tot blindată. Pătrundem in locul rezervat membrilor fostului Comitet Politic Executiv. Calitatea dotărilor creşte, bineinţeles: birouri mai largi, fişete mai mari, pe jos — mochetă, ba chiar şi covoare persane autentice, unele chiar de patrimoniu după cum aveam să constatăm. Camerele de lucru sint spaţioase, in dulaguri găsim veselă de porţelan, pahare de cristal, ca şi cartoane intregi de whisky și frigidere tixite cu
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.