Înainte de toate: poți să-mi recomanzi o bicicletă pliabilă electrică ușoară? Ceva ce ai testat personal, nu recomandări găsite pe net. Insist să fie și pliabilă și ușoară, pentru că va ajunge la o ființă care are cam jumătate din greutatea mea, iar eu am 100kg cu un bax de apă în brațe și deține o mașină destul de mică, nu un break, ca mine. Fac cinste.
A demisionat și șefa secției ATI de la Pantelimon. Pentru că alea două sunt nevinovate, desigur. Așa se face: te dai tare în gură, apoi te cheamă procurorii, îți arată una-alta, te răzgândești și demisionezi. În acest moment, dintre lăudătorii inițiali ai doctorițelor au rămas doar cei care au de câștigat din demiterea lui Rafila. Bani, desigur.
N-am pic de empatie pentru medicul-sinucigaș din Brașov, oricât ar invoca unii presiunile la care a fost supus bietul om. Nu există așa ceva. Și în presă se exercită presiuni, dar intri în vrie doar dacă ai comis-o. Dacă nu iei șpagă, nu scrii la comandă, nu denaturezi adevărul - te doare la banană, presiunile nu contează. Ce-o să-ți facă: un dosar că ai futut secretara de la Direcția Agricolă?
Dacă n-am avea teme tâmpite ar trebui să discutăm despre siguranța alimentară națională care e pe cale de dispariție. Mai avem un milion de vaci, nema porci, ceva oi, pa păsări, iar culturile agricole sunt amenințate de prețul mic al celor ucrainene. Avem de mâncare, nu zice nimeni, dar din import. În caz de - am belit-o. Există content relevant pe tema asta, dar e evitat. Revin
A scăzut producţia şi consumul de cărbune în UE cu 22%, cam 100 milioane de tone. Din știre lipsește îmbunătățirea climei, reducerea temperaturilor și alte lucruri pe care suntem îndemnați să le credem că se vor petrece imediat ce mai tăiem din emisiile de CO2. În schimb a ieșit NASA cu un studiu care zice că excesul de dioxid de carbon ajută plantele să crească. Spune și tu, cine a mai auzit tâmpenia asta, că plantele consumă CO2 și fac din el oxigen? Eu îți las și linkul, dar te rog nu începe să crezi tâmpenii din cartea de botanică de a cincea, astăzi oamenii de știință de pe Instagram au ajuns la alte concluzii.
Legat de gripa maimuței din Congo, îți recomand, desigur, masca. Peste 500 de oameni au murit în 30 de țări care au juma de miliard de oameni, mi-e și frică să calculez procentul că iese mare de tot, chiar vreau să ai mare grijă de tine, nu e ca și cum unii vor dori să-ți vândă ceva, e pe bune. Duamne!
Închei confirmându-ți că suntem copiii Romei (se vede după gustul de gran padano cu ardei gras și cu sticksuri) și întrebându-te dacă nu cumva știi cine sunt domnii din poza de mai jos.
O zi de marți fără proști îți doresc.
Ai citit gratuit acest newsletter datorită unor oameni și unor companii precum FamilyClean, Officedent, PSnews, Rineea Clean, Rue15 Coffee, ExpoRomania.ro și Kolectionarul.ro sau . Din politețe, ai putea deschide măcar unul dintre linkurile lor. Pe ultimul îți recomand să-l deschizi dacă ești colecționar sau dacă vrei să faci cadou ceva ce nu se găsește la mall. Ieri, de exemplu, cineva și-a cumpărat un lot de reviste evreiești iar altcineva un pliant Pegas din anii 70.
După paywall, ceva din anii 70. Un inventator genial se confruntă cu doamna Birocrația, mama lui Dosar cu Șină pe care-l cunoaștem toți.
Acum aproape 20 de ani, un chimist român, profesorul inginer George Rădulescu, general în rezervă, nepot al marelui cărturar lon Heliade Rădulescu, a făcut o descoperire de un interes care depăşea granitele. Era vorba de un lac-email protector şi, totodată regenerator, cu multiple întrebuinţări: de la industrie la arheologie, de la domeniul luptei împotriva coroziunii la restaurarea vechilor picturi. Invenţia şi-a verificat virtuţile în decursul a zece ani de experimentări în diferite instituţii tehnice şi laboratoare. Aprecierile sînt unanime: de la o comisie de specialisti ai Ministerului Industriei Alimentare (procesul verbal din 21 iunie 1954) la directorut Combinatului Fondului Plastic, inginerul Constantin Chiaburu (adresa din 26 septembrie 1972), profesorul universitar Constantin Nicolăescu-Plopşor (lnstitutul de arheologie) la Sectorul de creatie tehnică şi productie experimentală a Ministerului Energiei Electrice (adresa din 17 ianuarie 1972), toate opiniile concordă, subliniind utilizările multilaterale ale noului produs.
Cu «Girolac» se pot vopsi piese de metal, lemn, sticlă, beton, plută, hîrtie, ceramică, se pot Iustrui mobile de lux, aparate medicale şi industriale, automobile, vagoane şi... parchetul din locuinta dumneavoastră. In industria petrolieră el poate împiedica astuparea cu parafină a tevilor, producind un înveliş lucios ca sticla, care face ca parafina să alunece pe peretii tevilor. Formînd o pelicură elastică, rezistentă, imună la umezeală şi trepidaţii, «Girolac»-ul poate contribui la regenerarea operelor de artă alterate de trecerea secolelor, precum şi de fumul cu care este atît de darnic veacul nostru. El restaurează culorile degradate de atmosfera poluată, protejează lemnul atacat de cari, monumentele de piatră şi marmură invadate de microorganisme. «Tare ca piatra» spune proverbul, dar o experienţă milenară dovedeşte că şi piatra are nevoie de ajutor pentru a infrunta asaltul timpului. Mai mulţi specialişti relevă interesul mondial al invenţiei româneşti, considerînd că acest lac-email ar putea fi folosit cu succes la protejarea Partenonului şi Turnului Eiffel, la apărarea de degradare a palaturilor din Florenţa şi Veneţia, atacate de ape. Aplicat pe instrumentele muzicale,«Girolac»-ul le conferă o rezonanţă deosebită, asemeni lacului necunoscut folosit de marele lutier itaIian Antonio Stradivarius. Ne oprim aici.
După ce invenţia s-a materializat într-un brevet — în cazul de faţă, brevetul 47573 — aventura ar trebui să se termine şi să înceapă punerea în fabricaţie. Cu «Girolac»-ul s-a întîmplat pe dos: partea «uşoară» a fost actul invenţiei în sine. Ce a urmat?
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.