ce zici, că ce? 28.01.25
FREE: teambuilding, proști în trafic, biblia pierdută, anaf, legionarii digitali, PAYWALL: ceară de parchet, cosmetica din cămară, black friday în comunism, 40 de cămine culturale în București
Fotografia veche de azi: Teambuilding de iarnă, anii 70. Din sumarul de activități: vizită unde vor ei, implementarea codului de conduită “nu sare nimeni la bătaie”, cum se face o rețea socială dintr-o sticlă de țuică, cum scriem ospătăriței pe șervețel, luări de cuvânt cu tema: “descrieți colectivul tovărășesc ideal”, trivia cu extrase din cuvântări ale tovarășului, jocul de seară “adevăr și minciună / a băut sau a vărsat pe cămașă”.
Bad karma luni, am primit un semn că voi avea parte de proști încă de dimineață, când un dobitoc care venea pe contrasens până ne-am blocat, întrebat de ce depășește în curbă, mi-a răspuns: “curbă e aia din afara orașului, aici nu e curbă”. Pentru binele comunității omul trebuie eutanasiat, dar cui îi mai pasă de binele comunității? Așa că mi-am terminat treburile, am mâncat și m-am cărat acasă, pentru citit/studiu.
Din newsletterul cu știri pozitive, mi-a plăcut povestea românului refuzat de opt edituri dar publicat în 36 de țări și a câștigat 1,6 milioane euro din asta. Poate vreodată o să vă povestesc cum a fost primul meu contact cu Curtea Veche Publishing, sau cu vânzătorii de carte de la eMAG.
Dacă ai un pfa specializat în IT îți recomand călduros să citești ce a scris Sebastian despre modul în care poți să ți-o furi grav de la ANAF dacă n-ai scris în facturi ce scrie în codul caen.
Trăim în cea mai prosperă perioadă a umanității, dar nu în cea mai bună (…) noii oligarhi acaparează nu numai banii și resursele, dar şi regimurile politice și viața a miliarde de oameni (…) suntem prizonierii unor indivizi (…) prestigiul social este dat de bani, nu de fapte (…) comunitățile sunt piețe”, scrie foarte frumos Sergiu Toader.
Mă sperie foarte tare că niște unii au făcut un grup de raportat tot ce li se pare că seamănă a discurs fals, anti-european, naționalist, xenofob, legionar, etc și și nu-și dau seama că acționează ca un fel de legionari digitali, de Securitate Politică a Facebookului. Vă spun sincer, mi-e frică să fac cu AI niște clipuri cu Ceaușescu care recită din Dan Barna sau din Raluca Turcan. Știți de ce? Pentru că vor fi false!!! Dan Barna sau Raluca Turcan nu au avut niciodată speech-uri așa coerente ca Ceaușescu.
Probabil că o astfel de poliție a fanaticilor o să apară în curând și aici, pe Substack. De exemplu, mai sus ai o poză cu niște timbre. Cum sunt timbrele? Chinezești!!! Ce este China? Inamicul nostru. De ce a pus Bogdan Stoica poze cu timbre chinezești? Pâi zice că a folosit poza ca link spre timbrele de pe kolectionarul.ro. Deci Bogdan Stoica minte și face propagandă Chinei. Nu, zice că pune mereu poze cu timbre. Iar astea sunt din perioada în care China era colonie. Deci ne ia și la mișto!!! Stai că s-a răzgândit, acum zice că timbrele ar putea fi ale Imperiului Japonez. S-o fi răzgândit, dar noi avem dovezi că a zis că-s chinezești și că face propagandă Chinei!!!
Iar asta se poate întâmpla chiar azi. În fond, la cum am început săptămâna….
De la știri, doar două rezumate.
“dă-mi exemplu de prost”
Toți experții, timp de vreo oră: "- Dacă hoții au furat cele mai valoroase 4 piese dintr-un total de 670, asta înseamnă că e un furt la comandă, nu un furt de "aur pentru topit".
Romașcanu, PSD, fost ministru al culturii: "- Trebuie să ne grăbim, să nu cumva să le topească".
“dacă e trădare, fie, dar s-o știm și noi!”
Comisia de la Veneția pentru Democrație prin Drept (asta e denumirea completă), zice că alegerile din România trebuiau anulate de cea mai înaltă autoritate electorală, nu de Curtea Constituțională. Ironia e că CCR a anulat turul unu evocând de câteva ori diverse decizii ale Comisiei de la Veneția. Jucați-o p-asta. :))
O zi de marți fără proști îți urez.
Alte recomandări: FamilyClean, Officedent, Rineea Clean, Rue15 Coffee, MyPloiesti, ExpoRomania.ro.
Azi după paywall:
cum prepari ceară de parchet (tutorial, anii 40)
dă pe față cu ce ai în cămară (rețete cosmetice, anii 60)
black friday în comunism (fotografie, anii 70)
40 de cămine culturale în București (știre, anii 80)
Devino și tu abonat plătitor. În fiecare lună primești acces la peste 100 de fotografii vechi, tutoriale, rețete cosmetice interbelice și știri extrase personal de mine din trecut, nu luate de pe net. Ai acces și la arhiva newsletterului.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.