dacă vine norul radioactiv? VfP 7 iulie.
…. nu e așa grav. În condiții meteo normale, ai între 30 și 40 de ore până când norul va ajunge deasupra ta. Ai timp, așadar, să faci niște minime provizii, pentru că o să fie recomandat să stai cât mai mult în casă, timp de maxim 4-5 zile, până când norul se împrăștie. Abia după o să fie complicat. Vara, toamna, iarna viitoare. Va trebui să evaluezi radioactiv cam tot ce bagi în gură. Ai încredere să mănânci pâine făcută din grîul care a fost “plouat” cu pulberi radioactive? Dar carne de găină care a mâncat lucernă de pe câmp? Nu uita că o droaie de lepre vor fi dispuse să mintă asupra calității produselor lor, ca să nu piardă bani, și aici nu vorbesc doar despre români.
Acum, că am scăpat de cea mai frecventă întrebare, îți mulțumesc că ai deschis și citești acest newsletter. Sper să-ți placă cât să te abonezi, să abonezi un prieten sau să te abonezi la la versiunea plătită, care permite lectura unor texte digitalizate pentru prima oară aici. Toți abonații plătitori primesc reducere pe www.kolectionarul.ro (un discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11% pe 11 ale lunii, 30% pe 30 ale lunii, dacă folosești aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
Chestii scurte, că mi-am spart ochelarii și bâjbâi pe tastatură ca orbetele. Apropo: am descoperit că Ophtamaxul m-a fraierit când mi-a luat 3.000 de lei pe două perechi de ochelari. Acum trebuie să-mi vină alții, cu rame mai bune decât cele vechi (una flexibilă de joci fotbal cu ea, una frumoasă foc) pe care am dat un pic peste 1.500 de lei. Și n-am căutat prețul cel mai mic, doar m-am dus ață la acea clinică unde o tipă mi-a îndreptat anul trecut ochelarii fără să accepte vreun ban. Politețea trebuie răsplătită.
Am murit de râs când a zis ăla de la Agenția AntiDrog că Fentanilul a început să fie găsit sporadic și în România. Drogul e aici de cel puțin doi ani, a ajuns doza 10 lei, și-l permit toți aurolacii, amestecat cu niște chimicale banale dă o stare de agresivitate ieșită din comun. Ce e nou pe piață este Xylazine, sau „tranq” în limbajul străzii, un drog aproape la fel de ieftin, pe care fraierii îl amestecă cu heroina, drogul asociat cel mai des cu tâlhăriile, pentru că dă o dependență irezistibilă.
Că tot veni vorba de droguri: IARC, agenția de cercetare a cancerului de pe lângă OMS, a declarat Aspartamul „posibil cancerigen pentru oameni”. Atât s-a putut, că industria de food are avocați foarte buni. Iar Aspartamul chiar e peste tot, de la cola la iaurturi și medicamente pentru copii. Să te uiți și tu pe etichete, da?
Dileala totala în Franța, antrenorul PSG Christophe Galtier and his son have been detained pentru discriminare rasiala și fii atent ce conține dosarul: niște ziariști au facut rost de emailurile altui tip, fostul director al clubului de fotbal OCG Nice, care i-a scris cuiva ca Galtier i-a spus lui mai demult ca „nu poate avea atâția negri și musulmani în echipa, trebuie ținut cont de realitatea orașului”. Asta e tot. Așa ca daca mai demult i-ai scris unui coleg ca nu’șce standard modern nu-ți convine pregatește-te de pârnaie, ca în cinci ani va fi și la noi ca în Franța. De fapt, știi ce? Pregatește-te de pușcarie și daca nu ai zis nimic nasol, o sa scriu eu într-un email ca ai zis. Uite așa, de chichi maro.
Am observat ceva: în reclamele la sucuri, vacanțe, haine, telefoane, personajele sunt tinere, frumoase, bune de pulă, sexy, amabile, tot un zâmbet. Uită-te când ai timp la reclamele la produse financiare (ifn-uri, bănci, app-uri): numai urâți, bătrâni, grași, ciudați. Nu poate fi întâmplător, reclamele se fac pe bază de studii sofisticate. Să înțeleg că românii cred că oamenii frumoși nu-s de incredere, pe când ciudații da?
UE ne lasa 30 mil. euro pe noptiera pentru ca am stat capră ca sa-și vânda Ucraina cerealele. Sunt curios când vin compensațiile, ca fermierii români care nu și-au vândut recoltele de anul trecut au nevoie de bani acușica, pâna în august, sa poata plăti recoltarea acestui an și aratul+însamânțarea pentru recolta de anul viitor. Aș pune un pariu ca banii vor veni în octombrie-noiembrie, sa mai faca și băncile niște bani de pe urma lor.
Apropo de reclame: am râs când am văzut că Flanco se laudă cu implementarea etichetelor electronice în toate magazinele ca “parte a eforturilor de mediu, scăpând de consumul de hârtie aferet tiparirii etichetelor la raft”. Întâmplător știu cât de poluante sunt afișaje electronice: maxim. Unele conțin mercur, cadmiu sau triflorură de azot. E atât de greu și de scump de recuperat așa ceva dintr-un afișaj încât nu se merită, în proporție de 90% genul ăsta de deșeu este aruncat. Practic, Flanco a înlocuit consumul unei resurse regenerabile cu o poluare pe termen lung.
După paywall ți-am pus azi un articol din România Liberă, din anii 90. Mă gândesc că dacă afli cum s-a privatizat perla coroanei turismului românesc - Hotelul Intercontinental, via frații Păunescu - o să deduci și cum s-au înstrăinat chestii mai puțin vizibile dar la fel de valoroase. România a fost furată deja de câteva ori până acum.
Un weekend plin de vești bune îți urez.
Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei (artă vizuală și bijuterii handmade din argint); Muzeul Brandurilor îmi aparține, pe PSnews scriu zilnic iar Officedent e cea mai tare clinică de stomatologie pe care o știu, cu sensei în stomatologie și prețuri normale. Adaug și avertismentul: dacă îți plac reproducerile de postere din Cărturești și decorațiunile de pvc din Zara Home nu intra niciodată pe Kolectionarul.ro
Raymond Luca va sesiza Parchetul General asupra afacerii Intercontinental-Paunescu, unde statul a pierdut milioane de dolari
Raymond Luca va sesiza Parchetul General asupra modului cum reprezentantii FPS au incheiat afacerea prin care Hotelul Intercontinental a fost vândut Asociaţiei „Turismul în România", aparţinând fraţilor Păunescu, in dauna celebrei firme americane Mariott. După cum se stie deja, pretul pentru care cele 53,6 procente din hotel au fost adjudecate de fratii Păunescu este cu cel putin zece milioane de dolari mai mic decât pretul minim oferit de Mariott.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.