deontologie la blackfriday. VfP 9 noiembrie.
ceva cu Mândruță, G4media, tâlhării, joburi, două feluri de anxietate și un #blackfriday cum nu ai mai văzut. Bonus: o viziune România Educată Pe Bune.
Se schimbă magnetismul la magneți pe bune, ia uite aici:
Mândruță a fost de acord cu plafonarea cash-ului, ba chiar a făcut mișto de cine s-a opus, iar G4 media consideră că măsura ar aduce beneficii societății. Ei, spune tu când ai mai auzit/văzut ca G4media și Mândruță să fie fani, suporteri, etc ai unor măsuri inventate de PSD care limitează niște drepturi? Cum de nu sunt în Piața Victoriei, strigând #rezist?
Horror. Pentru că epata cu averea, cu vacanțele, cu mașinile și cu barosăneala, un nene din Sibiu a atras atenția unor nimeni care l-au omorât în bătaie într-o locuință safe dintr-un cartier bun. Mi se par îngrozitoare știrile astea, plus că am un amic, cu o firmă de pază, care mi-a zis mai demult chiar asta: sistemul de supraveghere produce doar o casetă video în care mori.
Ieri n-am exagerat cu nimic, anxietatea e un cuvânt pregătit să explice tot, oricând, oriunde, cum a fost “dude!” în epoca MTV. E viitorul business despre nimic. Cine scoate primul o carte de rețete pentru anxioși dă lovitura. Eu, de exemplu, mă pregătesc să anunț că anxioșii îmi dau anxietate. Nu știu exact ce-o să cer când mă simt ofensat sau amenințat: probabil vin roșu sec.
Apropo de zona asta de dezbatere: să-mi traducă și mie cineva acest titlu de pe Daily Mail. Știu engleză, dar tot nu pricep cine pe cine fute.
Lenea și emigrația au și efecte bune. S-a ajuns, în România, ca un faianțar sau un zugrav să câștige 7.000 de lei net la debut, iar cei avansați, cu randament bun, pot ajunge și la 14.000 de lei. Mi se pare extraordinar de mișto pentru societate: acum nu numai politicienii, IT-istii si managerii pot oferi copiiilor educație de-aia scumpă și bună.
Poate nu știi că am învățat să fac sos de roșii ca italienii. N-ai idee cum merge cu paste integrale de-alea maro și cu brânză maturată de oaie. N-ai i de e!
Și m-am gândit la o ofertă drăguță de BlackFriday: fă o comandă pe site de mai mult de 1.000 de lei și scrie la observații cât ai fi dispus(ă) să plătești pentru ea, fiind convingător în cuvinte puține. Dacă nu primești un email de anulare a comenzii, consideră că s-a rezolvat. Valabil doar joi, vineri și sâmbătă. Inspirația a venit de la o prietenă bună, care și-a dorit un tablou și un covor de pe site și avea o contraofertă la prețul afișat. Mi-a plăcut maxim abordarea, pentru că și eu fac așa când târguiesc vechituri.
Acum ar fi drăguț să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro
O zi de joi cu idei bune de cadouri îți urez.
După paywall ți-am pus condițiile de admitere și învățământ pentru anii 40 de la Școala de Vin, cum i-ar zice azi. Ceva celebru, mutat de la Chișinău lângă Ploiești, după ce rușii ne-au ciordit Basarabia și Bucovina. Un exemplu de viziune educațională cum n-ai văzut niciodată. Practic, regaliștii voiau ca oamenii care ies din școala asta să facă vin, nene, nu să știe engleză sau când a murit Mihai Viteazul. Totul e pă sistem focus, o să-ți placă.
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DOMENIILOR
Conditiunile de admitere in şcoala medie de viticultură Chişinău, cu sediul la Valea Călugărească, judetul Prahova, pentru anul 1941/1942
Scopul invăţământului mediu este:
a) Să se dea pregătirea profesională fiilor de agricultori pentru conducerea gospodăriilor proprii;
b) Să pregătească personal tehnic pentru conducerea gospodăriilor agricole particulare;
c) Să pregătească personal auxiliar la conducerea instituţiilor agricole publice pentru acţiunea de indrumare agricolă exercitată de către Stat, Camere de agricultură, judeţe, comune etc
In Şcoala Medie de Viticultură se predau următoarele materii:
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.