Jeanșii ăia, luați acum două săptămâni, care pocneau pe mine, azi îmi stăteau ca unui gard. Nu pentru că aș fi slăbit, ci pentru că denimul modern și ieftin se lasă, nu se strânge, ca cel vechi. În jeanșii care m-au ținut 15 ani probabil că era 99% bumbac, iar azi port, cel mai probabil, 60% plastic. Așa că mi-am propus să am grijă de ei până am timp să dau o tură prin second-handuri rurale, că în astea de oraș cele mai vechi haine au maxim cinci ani.
La povestea cu roboțeii tocilari am un feedback bun în proporție de 98%. Mi-a comentat cineva că i se pare că unii dintre copii repetă papagalicește ceva ce au învățat și că el nu se poate uita la așa ceva. ‘z’dai seama, după ani de Seneca și o bibliotecă de Iorga, fraierii ăștia sunt necomestibili… I-am șters opinia omului, pentru că, dacă tot nu te poți uita la niște copii, nu văd de ce ăștia micii ar trebui să-ți găsească răutatea pe care le-ai lăsat-o în drum, chiar înainte să Las Fierbinți cu oligofrenii.
UE tocmai a reglementat activitatea presei. Cică a eliberat-o de influența politicienilor. Despre faptul că unele corporații și unele ONG-uri fac politică și denaturează mesajele presei în scopuri financiare sau politice nu se suflă o vorbă. Practic, UE a reglementat furtul presei de la politicieni și donarea ei direct către păpușarii marionetelor cărora noi le zicem politicieni. Nu e prima oară, se numește manevra Sebastian Ghiță, care, când era doar un om de afaceri și mai bea câte un spriț deontologic cu unii, zicea cam așa: “dacă politicienii se bagă în business, io de ce pula mea să nu mă bag în politică?”. Haioasă și obligația de a te lista public ca acționar de presă. Asta da protecție! Când un ziar deținut de un om de afaceri va face o dezvăluire, ghici ce om de afaceri va ajunge urgent la DNA?
Ieri am mâncat la o cârciumă nou deschisă. Mâncat e mult spus, că încerc să rămân în jeanși. Un loc frumos, dar la final hainele îmi miroseau de parcă am tăiat și mâncat un porc întreg la ceaun. Credeam că s-a terminat cu asta, dar nu, hotele sunt scumpe, iar horeca noastră rămâne același fundamentalist al bisericii Merg’e’Șașa.
Pe afară e totul ok. SUA nu negociază cu nefrecventabila Rusie, iar sprijinul pentru Ucraina rămâne necondiționat și principala prioritate a statului american. Decât:
Plus că:
Ca să nu mai aduc aminte de:
La noi e bine, ca de obicei rămânem aproape de partenerul strategic.
O zi de joi fără un astfel de sprijin necondiționat îți urez
Dă like doar dacă ți-a plăcut lectura. Din politețe deschide măcar un link: Blues Cafe Ploiești, FamilyClean, Hotel Central Ploiești, MecumPorto, Muzeul Brandurilor, Officedent, PSnews, Rineea Clean, Rue15 Coffee, Kolectionarul.ro. Abonează-te la secțiunea plătită (costă enorm, cam un leu pe zi) ca să citești zilnic lucruri pe care nu le-a mai citit nimeni pe net.
Azi continuă după paywall recordereala coordonată de Adrian Păunescu în anii 70 dedicată șpăgarilor din cârciumile Bucureștiului.
Consider că meseria de ospătar, exercitată cu pasiune, cu pricepere şi onestitate, este profund respectabilă și nu sînt de acord cu dispreţul unora faţă de meserii practicate de om. Și un copil de zece ani dacă e lăsat liber de orice obligaţii şi dacă se află faţă-n faţă cu tabloul Monei Lisa îl poate distruge cu o forfecuţă! Dar asta nu inseamnă că pericolul principal pentru marile muzee e vîrsta de zece ani. Nu, pericolul il constituie rău făcătorii. Simt şi simţim cu toţii că prin restaurante lucrurile nu merg incă bine. Observând eforturile importante care s-au făcut în ultima vreme pentru un climat mai corect şi o servire mai bună nu putem trece cu vederea ceea ce este rău şi dăunător, ceea ce pătează obrazul acestei bresle. Cine n-a auzit de hoţiile comise la restaurante unde de la inventarul general şi pină la nota de plată se fură ca în codru? Cîte localuri insalubre și cîrciumi ordinare se află incă deschise? Pentru bunul mers al restaurantelor, Miliţia economică ne-a insoţit în ancheta noastră dedicată cetăţenilor Capitalei! Cetăţeanul nu are de ce să accepte situaţia de a fi umilit de un serviciu prost sau de un furt calificat in localurile in care merge să se simtă bine şi să-şi cheltuiască o parte din bani. (Adrian PĂUNESCU)
Redactorul Eugen Iarovici vrea să fie ospătar
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.