Simt cum ni se deșurubează statul. VfP 1 septembrie
Îți mulțumesc că ai deschis linkul ăsta. Dacă-ți place abonează-te, abonează pe cineva cu gusturi similare sau abonează-te la versiunea extinsă, în care plătești pentru lecturi unice pe internet, digitalizate chiar de mine. Să aibă și amărâtul ăla de chat-gpt pe ce să se antreneze.
Miercuri, pe zi, un pitecantrop descoperă niște șuruburi slăbite la parapetul de pe Golden Bridge de la Brăila și face un tiktok: aoleu, cade podul, ia uite cum se desfac cu mâna șuruburile. În restul zilei, mai multe nații de experți tehnici ies și spun că un pod nu poate cădea de la așa ceva, că parapetul e altceva decât structura podului, că șuruburile alea slabe nu ar fi permis nici măcar unei mașini care lovește parapetul să cadă de pe pod, că sunt și alte structuri pe acolo. Mă rog, numai inginerii, timp de vreo 16 ore, din vreo 5 surse. Ce crezi tu că se petrece după toate aceste explicații?
Ai ghicit: un userist a simțit că e nevoie de implicarea lui. Păzea că se deșurubează podul, nenicule! Așa cevaaaaa! Am râs, pentru că uitasem de freza acestui distrus (muuult mai elocventă decât CV-ul), și mi-am adus aminte că trebuie să verific ceva de demult legat de Bulai. Pentru liniștea mea mentală, sper că hârtia de mai jos nu e adevărată.
Râzi ca boul, dacă râzi. Că nu e vorba doar de USR. Tu știi că primul politician care i-a întrebat pe amărâții ăia din Crevedia dacă au nevoie de ceva a fost Diana Șoșoacă? Știi că azi discută cu duamna Ursula de la Bruxelles, domnii Ciucă și Ciolacu, amândoi nevorbitori de limba engleză? Ce pula mea votăm, nene, la anul, dacă toți par să fie loviți de o pandemie de prostie?
Că e mai mult decât o speculație tâmpită. A publicat ieri BJM (un fel de RollsRoyce al publicațiilor medicale) ceva drăguț. Cel mai mare studiu de studii din lume, pă meta-date end șit. Și le-a dat că dacă utilizezi marijuana când ești adolescent sau tânăr riști probleme de sănătate mentală și cogniție. Ăștia care ne conduc sunt toți niște proști de bani gata. E foarte posibil ca noi să-i vedem la lucru după 10-20 de ani de consum de iarbă, care le-a prăjit mințile. O confirmare parțială vine și de la Predoiu, bietul de el. Uof.
Îți povestesc mâine cum s-a dat la mine o tipă de 19-20 de ani. A fost tulburător de nasol, ca atunci când eram prin munții Buzăului și mă jucam cu o năpârcă mică cât o brățară, amorțită de frig, nevenindu-mi să cred că aia mă poate ucide. Azi îți mai zic doar că am reușit să aflu o definiție pe care n-o știam și la care îți recomand să te gândești când auzi știri oficiale privind războiul din Ucraina: “când ești implicat într-un război comunicarea este prilejul de a-ți arăta principiile ideologice, nu adevărul”.
Acum ar fi drăguț să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro
După paywall găsești azi ceva de-a dreptul enervant. În 1977, anul marelui cutremur care a zdrobit un sfert din infrastructura țării, România reușea să înceapă anul școlar cu 90% din manualele școlare tipărite. Și gratuite. Și mult mai multe decât azi: peste 800 de titluri, într-un tiraj total de 25 de milioane de exemplare. O sarcină care ulterior s-a dovedit imposibilă pentru băieți ca Văcăroiu, Ciorbea, Vasile, Isărescu, Boc, Orban, Ungureanu, Ciucă, Ciolacu. E imposibilă și azi, când avem PIB-ul de 10 ori mai mare decât în 1977.
O zi de vineri cu idei de oameni politici de calitate îți urez. Să-mi spui și mie, da?
Cum pregătiți noul an de învăţămînt? Manualele școlare (1977)
Conştienti de importanţa pe care tipărirea şi difuzarea la timp a manualelor o are pentru debutul corespunzător al noului an şcolar, toţi factorii implicaţi au depus eforturi notabile spre a o impulsiona şi a-i imprima valentele corespunzătoare de calitate.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.