Am cumpărat un sac de ziare de la un nene, acum vreo săptămână. Luni sau marți mi-a sunat telefonul, omul avea necazuri cu poliția, ziarele erau de furat, dacă pot să le dau înapoi. Întâi am râs, mă gândeam că n-are cum, ce polițist scrie prejudiciu pe un vraf de ziare vechi care au stat vreo 50 de ani în pod. Pe urmă mi-am răspuns singur: “un polițist român” și i-am trimis omului ziarele. Și ghici ce? Duminica asta le-am cumpărat din nou, de la alt ciudățel. Da-da, același lot. Deci nici urmă de poliție: doar un șmen nou, cu care nu mă mai confruntasem.
I-am făcut cadou unei prietene mai cucernice niște bombo-prăjituri de la muntele Athos. I-au plăcut rău și le-a mâncat pe toate, deși își propusese să țină post iar duminică am făcut amandoi, ușor confuzi, analiza faptelor: ceva bisericesc poate fi interzis? a fost sau nu a fost păcat?
Un politician pe care-l cunosc mi-a arătat un sondaj făcut la Mizil. Pe primul loc, cu 60 de procente intenție de vot, se află SOS (partidul Diana Șoșoacă). Problema e că SOS nu are organizație la Mizil și nu are un candidat pentru Primăria Mizil.
NY Post a scos un studiu făcut de Emission Analytics care m-a lăsat bușbe. Mașinile electrice sunt mai rele pentru mediu decât mașinile clasice. Dar știi de ce? Din cauza cauciucului. Cică frânele și anvelopele unui vehicul electric (mai greu decât o mașină clasică) fiind uzate mai rapid eliberează de sute de ori mai multă poluare decât emisiile din eșapamentul unei mașini clasice. Asta e ca aia cu vacile. Mai știi cum până în 2022, bășinile vacilor erau principalul inamic al planetei, iar acum sunt hainele?
Urmează altă știre externă de neconceput acum un an:
Plus o știre internă: celor de la Uber și Bolt li s-a zis să-și licențieze mașinile pentru transport, să facă asigurare pentru pasager și să admită că șoferii sunt angajați care ar trebui să achite taxele aferente, nu ca acum. Ăștia au protestat: cum adică să plătească impozite? Iar o anumită parte a presei le ține isonul.
Dă like doar dacă ți-a plăcut lectura.
Măcar din politețe deschide unul din linkurile care urmează: Blues Cafe Ploiești, FamilyClean, Hotel Central Ploiești, MecumPorto, Muzeul Brandurilor, Officedent, PSnews, Rineea Clean, Rue15 Coffee și, evident, Kolectionarul.ro. Datorită lor citești gratuit.
Dacă nu te deranjează să cheltuiești cam un leu pe zi abonează-te la secțiunea plătită, ca să citești zilnic lucruri pe care nu le-a mai citit nimeni pe net. (îți poți recupera banii cu discountul permanent de 25% pe kolectionarul.ro).
O zi de luni fără distopii îți urez
După paywall, o zi la Snagov, în 1930. Din ce-am văzut, bucureștenii sunt cam la fel și azi.
Intr'o zi am evadat şi eu cum evadează atâţia surtucari alungaţi de aerul sufocant al oraşului, de monotonia dezasperantă a decorului, sau de cotidiana plict'seală a aceluiaş fel de trai. Am evadat cu sprinteneala 'unui încarcerat şi până să mă gândesc bine încotro s'apuc, mă găseam pe şoseaua Ploeştilor, în plin mers, într'o maşină care alerga nebună... Unul din insoţitorii pe care-i prinsesem în planul meu de „evadare" imi făcu o propunere:
— Să mergem la Snagov şi să mâncăm pe iarbă verde...
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.