multe scurte. VfP 18 august.
Am scris pe PSnews despre Strategia Națională de Vaccinare. Care nu conține ce zice AUR, dar e extrem de proastă și de lipsită de subtilități, se vede că a fost scrisă de un unul care face bani din vaccinuri când nu se pișă pe drepturile omului.
World Risk Poll zice că una din cinci persoane a fost hărțuită la locul de muncă (fizic, psihologic, sexual, mixt). Eu știu că una din cinci persoane nu prea are ce căuta la locul ei de muncă, fiind de multe ori un incompetent tupeist și pilos. Să-l bagi în mă-sa când munca lui proastă o afectează pe a ta mi se pare un act natural. N-o fi legal, dar de când tot ce e legal e și bun?
Rand zice că incendiul din Hawai are ca pagubă principală, pe lângă buildings and other infrastructure, the collective knowledge and skills that drive individual economic earnings. Am trecut și noi prin asta. De exemplu, nu mai avem fierari, ceasornicari, ebeniști. În curând n-o să mai avem doctori buni în spitale. Revin luni pe subiect.
Cantitatea de deșeuri de plastic din oceane crește cu 4% pe an. Să mor dacă pricep de ce nu investește vreun stat cu acces la ocean într-o tehnologie de reciclare pe scară largă. În România sunt două astfel de firme, una la Buzău, una la Timișoara, care fac o pălărie de bani dintr-un soi de rafinare a plasticului, cu retransformarea lui în carburant. Păi dacă se poate face profit în România se poate oriunde, nu?
Doar 3% din cerealele Ucrainei ajung la fomiștii din Cornul Africii, zice Putin. Deci procentul real e de 30%. Deci tupeul în care guvernul României se pișă pe fermierii români care nu au unde să-și vândă producția e de doar 70%.
Veridica.ro l-a făcut muci pe Șhoigu iar Factual a salvat reputația ONU. Din nou, Secțiile de Poliție a Adevărului din România salvează lumea de știri false. Minciunile lui Grindeanu nu sunt luate la puricat. Nici ale lui Ciucă. Nu e superb că nici un oficial guvernamental român nu minte niciodată, de-au ajuns profesioniștii ăștia să caute minciuni prin Moscova și New York?
Sebastian le dă cu statistica în cap redacțiilor care vorbesc nonstop despre “vara de foc” si “teroarea incendiilor”: suntem la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.
România importă anual 220 de milioane de litri de lapte. Creșterea importurilor e de 1.846 la sută pe ultimii 30 de ani. În 1989 exportam lapte. În 1990 exporturile s-au redus cu 94%, iar din 1991 importăm, tot mai mult, de la an la an. Față de 1989, importurile de lapte au crescut de peste 25 ori. Practic, lapte românesc mai găsești doar la câteva branduri mici.
O zi de vineri fără proști îți urez.
Acum ar fi drăguț să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro
Ceaușescu, Brejnev și tezaurul României (episodul 5 / final)
1965, 11 septembrie, Bucureşti. Întors din Uniunea Sovietică, Ceaușescu face rezumatul discuțiilor alături de conducerea PCR. Din nou, am selectat doar discuțiile referitoare la tezaur.
Au fost prezenţi următorii tovarăşi: Nicolae Ceauşescu, Chivu Stoica, Gheorghe Apostol, Alexandru Bârlădeanu, Emil Bodnăraş, Manea Mănescu, Paul Niculescu-Mizil, Vasile Patilineţ, Virgil Trofinm Petre Borilă, Alexandru Drăghici, Constantin Drăgan, Leonte Răutu, Gheorghe Rădulescu, Leontin Sălăjan, Ştefan Voitec, Petre Blajovici, Dumitru Coliu, Janos Fazekaşw, Ilie Verdeţ. Prezidează tovarăşul Nicolae Ceauşescu.
Tov. N. Ceauşescu: Am vrea să facem o scurtă informare, tovarăşi, despre rezultatele vizitei în Uniunea Sovietică, pentru că luni dimineaţa plecăm în vizită în RP Bulgaria şi ne întoarcem abia sâmbătă. Cunoaşteţi cu ce probleme am plecat. Primirea, mitingul, plecarea s-au transmis la televiziune, aşa că asupra acestor lucruri nu am de spus nimic. În general, primirea a fost bună. Deşi ploua, pe şoseaua pe care am trecut până la Kremlin a fost lume multă, au fost zeci de mii de oameni. La fel a fost şi la Stalingrad, la Leningrad. Deci primirea a fost bună, folositoare. Mâine apare Comunicatul în presă. N-au pus probleme deosebite despre care ştiau că noi avem altă părere. Discuţiile au început sâmbătă. Noi le-am expus părerea noastră timp de două ore. (...) Le-am spus poziţia noastră în problema restituirii tezaurului care se găseşte la ei din 1916.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.