VfP 20 iunie. Droguri permise la Neversea
înțelepciunile lui Igor, digital report reloaded, droguri permise la Neversea și afaceri cu puf de gâscă
Azi te plimb prin înțelepciunile lui Igor, revin un pic pe Digital Report 2023 și îți explic cum încurajează Neversea consumul unor droguri. Și îți mulțumesc pentru că urmează să citești despre asta. Dacă o să-ți placă, abonează un prieten sau abonează-te chiar tu la versiunea extinsă, în care plătești pentru lectura unor texte digitalizate pentru prima oară de mine. Toți abonații plătitori au permanent reducere pe www.kolectionarul.ro cu un discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11% pe 11 ale lunii, 30% pe 30 ale lunii, dacă folosești aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
Am primit de la Igor două zmetii fix la operație.
“Dacă aștepți claritate ca să schimbi ceva să știi că ea vine după ce experimentezi”. Băi, așa e. Sunt tot mai des tentat să acționez după ce fac toate detaliiile planului. Când eram tânăr nu acționam așa și, dacă e să compar cu onestitate, proiectele de atunci s-au dezvoltat mai repede decât cele de azi.
“Atunci când îți înfrunți o mare slăbiciune descoperi o superputere”. Confirm. Am vertij, dacă mă pui să stau pe o masă, în picioare, privind în sus, amețesc. Când eram tânăr credeam că am frică de înălțime și am bătut munții weekend de weekend, s-o înving. N-am reușit, pentru că nu era frica, dar am reușit să stau la înălțime pe chestii mici fără să cad și am învățat că nu pățesc nimic dacă nu știu că am ceva.
Revin cu detalii din Digital News Report 2023: Încrederea în presa este cel mai scazut nivel. Sapte din zece persoane evita activ informatiile de presa. Clasamentul surselor de încredere este: ProTV, Antena 1, Digi24. Românii sunt europenii care caută cel mai mult știri pe Tiktok. Concluzia studiului: creatorii de știri din România sunt complet deconectați de agenda publică, de interesul real al oamenilor, dacă nu s-ar susține reciproc, cu sprijinul agențiilor de publicitate și cu banii grupurilor de interese ar fi siliți să se întoarcă la jurnalism. Dacă vrei să citești studiul integral, îl găsești la Reuters.
Ca să fiu consecvent cu mine însumi și cu alte texte în care am spus că industria festivalurilor de muzică este cel mai bun agent de vânzări al narco-clanurilor, am parcurs toate cele 65 de pagini de termeni și condiții de pe site-ul Neversea. Și ghici ce? Am găsit doar șase rânduri dedicate drogurilor:
“It is forbidden to enter the Festival with the following objects: (lista)… drugs”. Precum vezi, formularea nu interzice consumul.
“The consumption of alcoholic beverages, cigarettes and drugs is forbidden to minors”. Precum vezi, nici acest aliniat nu interzice adulților consumul de droguri.
“The use of substances qualified as drugs is banned in the festival area and is punishable by law. The organizer reserves the right to cut and deactivate the wristband of the participant who violates this provision, to remove it from the festival premises and to no longer allow it access, requesting the intervention of the competent authorities”. Adorabil. Auzi, “substanțe care se califică drept droguri”. :)))
În concluzie: vrei să te prăjești la Neversea, fără să ai probleme? Evită iarba, heroina, cocaina și cristalul și ia codeină cu vodcă. Sau fă combinații de alcool cu oxicodonă, glutetimida, cloralhidrat - că-s medicamente, nu droguri, te lasă la Neversea cu ele. Nu lua amfetamina, metamfetamina sau MDMA, sunt ilegale, pe când fenciclidina, sau praful îngerilor, nu apare pe nicăieri ca fiind drog, deși te face avion în picaj în cinci minute. Ketamina e drog și medicament în același timp, dar HHC, vândut la liber ca fursecuri și jeleuri sanchi! cu rol decorativ, NSP-urile, care pot da tulburări permanente de comportament, 3MMC și 3CMC sunt aproape legale pentru că nu sunt interzise, chiar dacă vin cu hiperactivitate, agresivitate, halucinații, episoade pshihotice, convulsii și modificări neurologice permanente. Adaugă și Eutylona, pe care Europa l-a încadrat deja ca drog de mare risc, dar noi nu. Băi, la noi e paradisul drogurilor. Plouă torențial, prin toate vămile, cu sute de baxuri și saci de 20 de kilograme cu pulberi de-astea, sub diverse denumiri, din China și India, iar cu 90% dintre ele ai voie să vii la Neversea. Adorabil festival, ce să mai! O veritabilă sărbătoare a muzicii! Iar Parchetul antidrog românesc e din același film: nu face control în incinta festivalului, nu controlează angajații festivalului, nici participanții, bazându-se pe organizatori că nu vor încălca legea, iar ăștia n-o încalcă așa cum vezi.
Evident, n-ai să vezi știri despre asta la televiziuni. Dar pun pariu pe o litră de muci că vei vedea știri de tip “hai la Neversea!” pe toate posturile tv, de la ProTV, Antene, Digi până la ultimul butic de presă. Redacțiile primesc bani pe spoturile de promovare ale festivalului, pe știrile de PR, primesc și acces la artiști faimoși, cu care fac interviuri, adică audiență, adică tot bani. E mai bine pentru televiziuni ca Neversea să facă bani decât ca Neversea să descurajeze consumul de droguri la festival. De-asta, dacă Neversea va fi agentul de vânzări al lunii iulie pentru narcotraficanți, televiziunile românești vor putea fi numite cel mai bun agent de vânzări pentru Neversea.
În ultimii 10 ani, nici o entitate română de presă nu a făcut, alături sau împotriva unor organizatori de festival, vreun exercițiu de comunicare/investigație/propagandă antidrog. Sau vreun interviu incomod. Sau vreo anchetă. E senzațional, nu? Nici Recorder, nici Captura, nici Tolo, nici Guran, nici Mândruță, nici Gâdea, nici Ciutacu, nici Rise Project. Nimeni nu e interesat de subiectul ăsta. Vreo bordură de 8 lei vândută cu 12 lei, la Adâncata? Ăla da subiect, uite toate stenogramele. S-a bășit mireasa miresei lui X? Ohoho, să dezbatem! Drogangeala, cel mai important fenomen social, care poate schimba România la fel de profund ca Revoluția din 89? Mucles.
În domeniul auto, târgurile sunt prilej de lansare a modelelor noi, de cercetare a pieței și de semnare de contracte. La fel e și în domeniul mobilei, turismului, aviației, telefoanelor. Lumea vine, testează, cumpără la preț bun. Ghici care sunt târgurile de promovare pentru droguri? Să nu zici “festivalurile de muzică”, te rog, că n-are cum, n-auzi că poliția, magistrații și marii anchetatori de presă nu se uită spre ele nici în glumă?
E logic, deci, să-ți lași fiul adolescent să meargă la Neversea. Te rog nu-l pune să promită că nu va trage nimic pe nas, e inutil, unele din substanțele astea se administrează anal. Spune-i doar să nu le amestece aiurea. Să facă downere, adică opioidele cu alcool, și să-și roage amicii să-l filmeze cum îi curge din gură, sau speedballing, adică opioide cu substanțe care dau energie, și să se filmeze cum își sparge singur dinții mușcând din telefon. Îl recuperezi tu, în vreo cinci zile, de pe un pat de terapie intensivă, și o să fie doar ușor paliu, dar în mare cam la fel. Așa e frumos și legal.
După paywall ți-am pus azi o afacere remote de pe timpul lui Ceaușescu: creșterea gâștelor. Care - între noi fie vorba - merge și azi, chiar mai bine decât atunci. Că na, acum mâncăm foagra, nu lebăr. Recunosc, mi s-a strâns un pic pielea când am citit când e cel mai profitabil să smulgi penele gîștei. Lectură plăcută și ție.
O zi de marți fără droguri în cur îți doresc.
Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: Officedent, cea mai tare clinică de stomatologie pe care o știu; FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei sunt bune de făcut cadou; Muzeul Brandurilor îmi aparține, editorialele mele de pe PSnews pot fi citite AICI și am pornit un serial de short-uri pe youtube numit Hai Să-ți Arăt Ceva. Adaug și avertismentul: dacă îți plac reproducerile de postere din Cărturești și decorațiunile de pvc din Zara Home nu intra niciodată pe Kolectionarul.ro
VALORICAREA SUPERIOARĂ A CREȘTERII GÎȘTELOR
Creşterea păsărilor în gospodăriile populaţiei se dezvoltă continuu. Există pretutindeni conditii prielnice create de climă şi de resursele bogate de furaje existente. Se adaugă şi măsurile luate pentru imbunătăţirea raselor şi sprijinul acordat de unităţile cooperaţiei de consum prin difuzarea, în fiecare an, a multe milioane de pui de o zi. Importanţa economică a activităţii de creştere a păsărilor derivă din capacitatea acestora de a se reproduce şi dezvolta intr-un ritm rapid, cît şi din produsele ce se obţin: ouă, carne şi pene. Dintre păsările de curte un mare randament la valorificare au gîştele.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.