VfP 28 iunie. Aplauze!
Salut și îți mulțumesc că ai deschis și citești acest newsletter. Sper să-ți placă cât să te abonezi, să abonezi un prieten sau să te abonezi la la versiunea plătită, care permite lectura unor texte digitalizate pentru prima oară aici. Toți abonații plătitori primesc reducere pe www.kolectionarul.ro (un discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11% pe 11 ale lunii, 30% pe 30 ale lunii, dacă folosești aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
Studiu Ipsos: 9% dintre români se identifică drept LGBT, iar 25% dintre români susțin căsătoriile între persoane de același sex. La primul capitol suntem în media globală, iar la al doilea suntem la coada clasamentului, un pic deasupra Turciei. Mie mi se par fascinante sondajele pe tema asta:
mă și văd pe o bancă, chestionat de o duduie și explicând da, doamnă, eu mă identific cu un viezure vegetarian, dar vinerea sunt ortodox non-binar, când mă duc la biserică îmi pun basmaua și îl rog pe părinte să-mi zică doamna Stoica și să se roage pentru ovarele mele.
cât privește căsătoria gay - nu mi-o bag în cur și nu o sug, deci nu e treaba mea, deci nu mă pronunț, eu am tăcut la fel de inteligent și pe chestia cu avortul, pentru că nu nasc.
am râs când am citit de discriminarea împotriva transgenderilor în privința locurilor de muncă, închirieri de locuințe şi accesului la activităţi comerciale. Eu n-aș angaja maneliști, n-aș închiria un spațiu unui rus și n-aș cumpăra nimic de la un interlop. Precum vezi, nu doar transgenderii sunt discriminați în România, ci o droaie de oameni. Credeam până azi că această chestie se numește libertatea de a alege cu cine lucrezi/faci bani/ai relații sociale. Plus că și eu sunt discriminat: păi voi știți că nici un userist și nici Țzancă Uraganu nu mi-au solicitat servicii foto și de comunicare, deși la mine în oraș sunt prin top 3? Ce să fac acum, să-i declar bogdanofobi?
Un singur capitol mi se pare relevant în sondajul IPSOS: “membrii Generației Z (-26 de ani) sunt mai înclinați să se identifice ca gay, bisexuali, pansexuali/ omnisexuali, asexuali sau trans/ non-binar:
de două ori mai mult decât Milenialii (27-42 de ani),
de trei ori mai mult decât generația X (43-58 de ani),
de patru ori mai mult faţă de generația Baby Boomers (+59 ani).
Mi se pare o dovadă clară că propaganda LGBTQ e mai înverșunată și mai prezentă ca niciodată. Iar creșterea arată eforturi coordonate, disciplină, deci - o strategie. Or, unde-i strategie sunt și strategi, nu? Iar de obicei, strategii lucrează pentru cineva sau pentru un scop. Sper să nu fie vorba din nou despre Putin!
Pe de altă parte, mă bucur foarte tare de creșterea asta și salut dezvoltarea LGBTQ în România. Fiecare tip care se declară gay, bipanomni, trans sau non-binar lasă liberă o tipă foarte drăguță, cu un fund foarte mișto, pe care, cu puțin noroc aș putea s-o migălesc. Deci, aplauze!
Azi n-am știri, ci o întrebare: ai auzit vreodată de CIFGA? Nu? Ei bine, e o instituție publică: Comitetul Intersemestrial de Finanțări, Garanții și Asigurări. Nu am idee ce face concret, dar boss-ul de la Eximbank a primit anul trecut vreo 250.000 de lei ca indemnizație de membru de la CIFGA. Păi nu-ți vine să râzi de proștii de politicieni care se bat ca chiorii pe posturi în AGA și CA-uri?
Ca să fie corect, răspund și eu la întrebările tale:
Da, te pot ajuta cu evaluarea tablourilor dacă-mi trimiți poze clare și niște dimensiuni (contact arond bogdanstoica punct ro).
Nu știu de unde vine expresia “o litră de muci”, o folosesc de cel puțin 30 de ani. Probabil s-a întâmplat ceva la o petrecere de punkeri… :)))
Eu am știut de #rusia15iunie de prin aprilie. Cel care mi-a spus aflase prin ianuarie. Știu că sună aiurea lucrurile astea, pentru că sugerează că există un scenariu prestabilit al războiului, păpușari oculți, de-astea. Stai liniștită, nici tu, nici eu nu vom afla niciodată adevărul. Poate nepoții noștri, dacă nu cumva se vor vor autodefini ca ferigi de grădină și vor trăi stând pe vine și dând din brațe când bate vântul, necitind nimic, niciodată.
După paywall ți-am pus azi un ghid cu măsurile care trebuie luate după un atac nuclear. E vechi, din anii 70, dar unele măsuri sunt interesante, logice. Uite două dintre ele:
Dezactivarea porţiunilor de teren nepavate infectate radioactiv se face prin îndepărtarea cu grijă cu ajutorul uneltelor a unui strat de pămînt gros de 3-4 cm.
Pentru crearea de culoare prin terenuri infectate radioactiv se poate folosi procedeul acoperirii acestor treceri cu materiale neinfectate (pămint, pietriş, nisip), cu o grosime de 8-10 cm.
O zi de miercuri fără întrebări fără răspuns îți doresc.
Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: Officedent, cea mai tare clinică de stomatologie pe care o știu; FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei sunt bune de făcut cadou; Muzeul Brandurilor îmi aparține, editorialele mele de pe PSnews pot fi citite AICI și am pornit un serial de short-uri pe youtube numit Hai Să-ți Arăt Ceva. Adaug și avertismentul: dacă îți plac reproducerile de postere din Cărturești și decorațiunile de pvc din Zara Home nu intra niciodată pe Kolectionarul.ro
Dezactivarea și prelucrarea sanitară după atacul nuclear
Ansamblul de măsuri menite să indepărteze particulele radioactive de pe imbrăcăminte, teren, alimente, furaje, construcţii, în general de pe toate obiectele infectate, se numeşte dezactivare. Înlăturarea substanţelor radioactive de pe corpul omului se numeşte prelucrare sanitară. Dezactivarea şi prelucrarea sanitară se realizează fie prin procedee fizice (ştergere, periere, spălare cu apă, prelucrarea cu materiale abrazive etc.), fie prin procedee fizico-chimice (spălare cu diferite substanțe acide sau baze). Trebuie subliniat faptul că dezactivarea prin procedee fizico-chimice este legată in special de dizolvarea substanţelor radioactive sau de formarea unor combinaţii in prezenţa lichidelor reactivante. Aceste procese uşurează indepărtarea mecanică a substanţelor radioactive de pe suprafeţele infectate, fără insă a determina scăderea radioactivităţii substanţelor însăşi. Aşadar, atît in cazul folosirii procedeelor fizice, cit şi a celor fizico-chimice, inlăturarea efectelor vătămătoare ale infectării radioactive nu se face în sensul lichidării directe sau a reducerii radioactivităţii particulelor care au produs infectarea, ci in sensul îndepărtării acestor surse de radioactivitate.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.