votul, poporul și televizorul. VfP 30 ianuarie.
S-a cerut, se livrează: care-i faza cu audiențele televiziunilor din România.
Per total, vreo 3 milioane de români se uită zi de zi la televizor. 1 din 5 români alege ProTV, deci e informat ca o pulă și se emoționează ca o găină. 1 din 20 români se uită la Antena3, deci Ciolacu i se pare acceptabil. România TV este vizionat de 1 din 15 români, adică acel nene mereu pasionat de scandal și doar 1 din 50 de români cu televizor acceptă de la Digi24 că Ciucă e o mare șmecherie.
De votat am putea vota vreo 16 milioane din cele 15 milioane de români (te rog întreabă la AEP cum e posibil), dar n-o fac decât vreo 6 milioane. Iar din ăștia, majoritari sunt oameni care se uită la tv. Recitește pasajul de mai sus ca să înțelegi cam cum se votează în țara asta: 1. căzuți pe fenta marketingului emoțional, 2. pro-psd, 3. pro-scandal (aur, sos, pulamea), 4. pro-pnl. Teoretic, partidul care alege ProTV pentru marketingul emoțional ar trebui să câștige alegerile, dar la audiența Antena3 trebuie s-o adaugi și pe cea făcută de Antena1, ceea ce duce fanii psd peste fanii emoțiilor. Practic, la fiecare alegeri, PSD trebuie să-și facă Antenele parteneri strategici și să aloce niște bani pentru Pro ca să câștige alegerile. MEREU. Cine visează că Digi, Recorder, Realitatea sau alți mâhniți cu bule mici pot schimba ceva e naiv ca mama lui Fuego. Singurii care pot dobori PSD de pe calul alegerilor sunt SRI (care controlează muuult din presă + toată ingineria socială de pe net), și/sau partenerii externi, care de obicei conlucrează cu SRI în manevrarea acestui frumos pașalâc de pe malul Mării Negre. Practic, noi nici nu avem alegeri, doar ni se desemnează un domnitor de la Înalta Poartă care îmbogățește niște boieri până i se taie capul.
Ăia care se bat cu hate-ul politic în piept pe rețelele sociale literare nu prea votează. Eu sunt un asemenea exemplu, din 2012. Scuza mea: nu mai votez oameni mai proști decât mine. Despre cum votează cei care consumă preponderent conținut politic video pe net dar nu se uită la televizor nu știu nimic. Nimeni nu știe. Legenda spune că există.
N-am pus tot tabelul audiențelor tv, pentru că are 87 de poziții. Adaug doar că audiențele B1 TV, Euronews și Prima News încap lejer în Berăria H (2.000 de oameni zilnic). Sigur, cifrele astea variază: câteodată la B1 TV se uită și 2003 telespectatori. Da, știu, USR putea să-și facă un post tv mai bun, la care să se uite și useriștii. Din păcate, doar ăsta era pe stoc.
Evident, n-o să încep aici cu trebuie să mergi la vot. Dacă ar fi după mine, votul ar trebui să fie obligatoriu, iar buletinele de vot ar trebui să aibă căsuța “nici un candidat/partid nu mi se pare ok”. Iar acele voturi ar fi senzațional de utile, ca un turnesol (marker, pentru cei mai tineri) al competenței clasei politice. Acum poți face un guvern din partide votate de doar 20% din populație, mizând pe faptul că nu știi opțiunea politică a absenților. Cum ar fi ca absenții să spună, cu cifre, că aproape toți politicienii sunt nașpa? Mai faci guvernul ăla? Eu zic că nu, că te trezești cu un miting de 5 milioane de oameni.
După paywall am pus azi un text scris după războiul cu bulgarii din 1913 (+ 6 fotografii de epocă). Este una din puținele referiri la faptul că românii au controlat, cândva, și ceea ce azi numim malul bulgăresc al Dunării. Ia fă un exercițiu de imaginație: cum ar fi fost România de azi dacă Dunărea era un râu intern, nu de frontieră?
Acum ar fi drăguț să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro
O zi de marți cu multă imaginație îți doresc.
Pacea de la București
10 lulie 1913. Cu armata română la mică distanță de Sofia, Ţarul Ferdinand al Bulgariei declară prin o telegramă adresată M. S. Regelui Carol că primeşte toate conditiile României. Pacea se va incheia la Bucureşti. Delegatiunea României se compune din d-nii Titu Maiorescu, Take lonescu, Al. Marghiloman şi C. Dissescu, cum şi căteva personalităti militare. Delegaţii la conferinta de Pace din Bucureşti constată că cererile României au fost satisfăcute. Se acordă României un teritoriu lânga graniţa Dobrogeană cu o linie care incepe la vest de Turtucaia şi merge la mare oprindu-se la sud de Balcic. De asemenea se acordă drepturi culturale şi religioase Iocuitorilor români de sub dominaţiunea bulgară. Bulgaria se obligă să dărâme fortificaţiile de la Rusciuc şi Şumla. Se oferă delegaţilor păcei un banchet la ministerul de externe.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.