Mulțumesc că ai deschis asta. Dacă-ți place abonează-te, abonează pe cineva cu gusturi similare sau abonează-te la versiunea extinsă, în care plătești pentru lecturi din surse încă nedigitalizate. Ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean și Rineea Clean (Ploiești) fac gigea orice, de la pantofi și haine la lenjerii de pat și covoare. Piesele MecumPorto și Salba Mariei (național) sunt de găsit doar pe Kolectionarul, cel mai mare site dedicat colecționarilor. Muzeul Brandurilor și Tipul din filme îmi aparțin, pe PSnews scriu zilnic iar Officedent e cea mai tare clinică de stomatologie din Ploiești+100km: au toate sculele specifice unei clinici de fițe și trupe de comando în stomatologie (unii dintre ei sunt profesori), la prețuri normale: achiți cu cardul, nu cu rinichiul.
Mult timp acasă weekendul ăsta, mult net.
Dacă printscreenul ăsta nu e un fake, Lucian Mândruță chiar a rezolvat cazul elevului care a vrut să-i taie gâtul profei: Biserica e de vină. Asta este o veste bună. Se pare că, lovit din toate părțile de non-educația ateistă, non-valorile progresiste și non-morala modernă, acel elev și-a păstrat neatinsă fibra strămoșească ortodoxă și a atacat-o pe profesoară așa cum scrie în Biblie. Felicitări, Lucian Mândruță, ești singurul care s-a prins. Chiar ești foarte deștept, au dreptate proștii tăi de fani.
Undeva la țară, doi dobitoci au umilit o profesoară. Ulterior a umilit-o și presa, difuzând obsesiv clipul și atât. Dacă aia le cârpea două palme celor doi dobitoci știrea ar fi fost despre tarele învățământului, despre propensiunea românilor spre violență, cu politicieni, psihologi, oengeuri, tot tacâmul. Mi ze ra bil.
Un american a făcut două sute de mii de vizualizări pe Tiktok arătându-le conaționalilor lui cum se descurcă el fără barbecue robot, curățând grătarul cu o perie de sârmă. Cred că tata curăța așa grătarul de dinainte să mă nasc. Parcă-l văd pe Bill că face juma de milion de afișări dând pe grătar și cu slana, sau cu ceapa. Și pe urmă inventează varza murată. Și pe urmă o să vezi la București o franciză americană care vinde noul burger bio, făcut pe grătar curățat cu sârmă reciclată din gardurile McDonalds și asezonat cu faimoasa varză murată după rețetă americană.
Am și ceva drăguț să-ți arăt. Cineva s-a dus la Salba Mariei cu un drimcheciăr din plastic și cu dorința de a avea unul la fel, dar cu o cruce în locul mandalei și din argint. 16 ore-muncă mai târziu:
Nu știu pentru tine cum e, dar pentru mine e reconfortant să văd că meserii de-astea, aproape distruse de linii de producție automate și de imprimante 3D, rezistă pe ici, pe colo, datorită pasiunii. Probabil din cauză că sunt într-o situație similară. Ai văzut cum scrie inteligența artificială, și cum generează poze de la zero? Clar, eu urmez! :)))
O zi de luni cu ceva frumos/bun făcut de un om îți urez.
După paywall, azi te așteaptă proiectul unui obiect construit de la zero acum 50 de ani: un kart. Un monument de sustenabilizate și reziliență (roți de roabă, motor de Mobră, etc), pe care autorul lui școlise deja, la data scrierii articolului, 150 de copii. Iar proiectul a fost la liber, pentru oricine, pentru ca acest sport să fie cât mai accesibil. Ai idee cât costă acum kartingul, ca sport?
Cartingul a luat o mare extindere în multe tări ale lumii, constituind o preocupare interesantă şi instructivă pentru tineret. Participînd la construirea carturilor si invăţind să conducă astfel de vehicule de mici dimensiuni, tinerii insuşesc noţiuni folositoare de mecanică, se familiarizează cu motoarele, invaţă «arta volanului». Activitatea pe linia cartingului se poate dezvolta fără cheltuieli prea mari, iar concursurile ce se organizează pot aduce beneficii.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.