Viața fără Proști. 14 noiembrie
Știu că nu asta voiai să auzi, că le ai și tu pe ale tale, dar în weekendul ăsta am adormit la bustul gol pe un șezlong. Nu erau 36 de grade ca astă vară, că nici nu-mi place la temperatura aia, dar eu la 12 grade stau în tricou, iar la 16 fac plajă. Iar azi era mi-era așa bine că am adormit. N-am mai adormit așa de la faimosul masaj balinez din Bali.
Am ațipit cu gândul la cui folosesc prognozele meteo atât de greșite, de o lună încoace, dar m-am trezit atât de miștooooo, de vioi, de tonus, de de-astea, încât când am ajuns acasă, mi-am spălat șosetele, am făcut curat, am făcut mămăligă pentru #maipeseară și cafea pentru #mâineazidimineață, am sortat timbre, am citit și am scris pentru PSnews.
Na, că uitam.
“Când un site din Franța a scris despre condițiile nasoale în care locuiesc soldații francezi veniți în România (condiții pe care militarii români le acceptă fără să mârâie când sunt în aplicație: dormit la cort, mâncare mai pe sponci, ciuciu wireless, apă caldă), Ciucă a discutat cu ministrul Apărării francez și a promis că se vor lua măsuri de urgență. Ceea ce a sunat foarte nasol. Sunt zeci de mii de bolnavi în spitalele din România care stau în condiții mizerabile și despre care se scrie de sute de ori pe an. De ce nu sare Ciucă să rezolve?”, am scris vineri pe PSnews (link).
Tot legat de război, am găsit ceva cool. Un manual de combatere a efectelor armelor nucleare și bacteriologice, scris în 1970, în plin război rece. Are conținut adorabil de tâmpit (ex: INTREBARE Cum ne apărăm de arma nucleară? RASPUNS Ne adăpostim!), dar și lucruri megautile, cum ar fi asta, modul în care trebuie să-ți acoperi cu un prosop sau o bucată de tricou gura, nasul și urechile când ești silit să petreci ceva timp într-o atmosferă contaminată.
Manualul ăsta a fost scos în milioane de exemplare, pentru că România n-a vrut să riște să-și piardă toată populația în eventualitatea unui război cu arme murdare. Suntem în aceeași situație. Ai văzut pe undeva vreun sfat, vreo dudă? Eu nu.
Nu zic că riscăm pe bune un război nuclear. Dar nici Volvo nu ți-a zis că sigur faci accident în ziua aia, când a montat primele centuri de siguranță pe mașină. Niște instrucțiuni de-astea ar fi binevenite oricând, și pentru război, și pentru cutremur, și pentru incendiu, și…. Just in case.
Uite, tot din seria just in case: Portugalia va injecta 3 miliarde de euro în sistemele energetice într-o combinație de cheltuieli de stat și măsuri de reglementare, în urma căreia Portugalia va economi 30% din costurile cu energia electrică și gazul în 2023. Atenție, Portugalia nu știe ceva în plus față de noi sau de Germania, măsura este calibrată - și acum citez - “pentru a contracara un scenariu de creștere a tarifelor”. Scenariu, da? Just in case.
Îți mai las o știre just in case: 5,2 milioane de britanici au de gând să-și ia al doilea job ca să poată plăti curentul și gazul fără să scadă nivelul de trai al familiei. 16% din cei chestionați în sondaj au facut acest lucru deja.
N-o să te întreb dacă știi să te comporți în caz de nasoale. Nici dacă ai idee ce are de gând să facă politicianul tău preferat pentru a contracara eventualele scumpiri de la anul. Nici dacă ți-ai făcut un plan de creștere a veniturilor. Nu prea-mi pasă. Cum ziceam, sunt încărcat la maxim, cu energie solară de-aia bună, de noiembrie. Sunt bine. Sper că și tu.
O zi de LUNI fără proști îți urez.
my stuff (chestii care fac, printre altele, ca newsletterul ăsta să existe și să rămână gratuit): Muzeul Tipul Kolectionarul
my friends (branduri care-mi plac sau ale unor prieteni și parteneri pe care am curaj să-i recomand și altora): Salba / Rineea / PSnews / MRS / Office / Family / Citygate / AFI