Audio: Kozel. Încearcă berea țapănă din Cehia. Kozel. Creată în Cehia, iubită în toată lumea. Video: secunda 6 - o revistă scrisă în cehă; secunda 13 - se văd firme de prăvăliii scrise în cehă; secunda 27 - sticlele de bere Kozel au etichete in limba cehă. Iar berea Kozel din magazine are cod de bare ce începe cu 594, adică e produsă în România. Nici vorbă de Cehia. Îți dai seama cât de proști îi crede Ursus pe băutorii de bere cu reclama asta? Că la băutorii de vin n-ar merge mangla asta, n-ar bea nimeni Recaș făcut în Ilfov, Murfatlari de la Craiova sau Dealu Mare de la Cluj.
Azi e ziua lui Mihai Eminescu, deci mi se pare potrivit să vă readuc aminte că statul român construiește un stadion pentru clubul privat de fotbal Dinamo București. Să stăm liniștiți, nu e scump, ca Arena Națională (230 milioane de euro). Stadionul Dinamo o să coste doar 100 de milioane de euro și o să aibă 25.000 de locuri. Patru mii de euro pentru un scaun. Știu dezvoltatori care construiesc garsoniere cu banii ăștia. Ies la 16mp cu tot cu baie și se vând cu 20.000 de euro.
Proștii de la OEDT zic că supraproducția de mac din Afghanistan și fragilitatea frontierelor Ucrainei vor face ca Europa să treacă printr-o adevărată furtună de heroină ieftină. ”Drogurile consacrate nu au fost niciodată atât de accesibile” sunt cuvintele folosite de directorul OEDT, Alexis Goosdeel. Adică Saga Festival ar putea avea loc zilnic, nu doar o dată pe an. Ai copii, de 13-18 ani? Ai grijă. Sau ia-te după Bode, care zice că situația e sub control.
O învățătoare din Mădoarenpulă a făcut o petiție pentru interzicerea premierelor școlare. “Copiii trăiesc o traumă emoțională. Ce le transmitem? Că nu pot fi toți de 10? Le spunem că nu sunt buni, valoroși? Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale”, a scris învățătoarea în textul petiției. Am râs. Eu i-am explicat fiicei mele că premiile nu sunt relevante decât pentru cei care le iau, care se se simt răsplătiți și că de-asta e frumos să-i aplaude așa cum aplauzi un copil mic care a zis o poezie. Să le admire disciplina, tenacitatea, nu cunoștințele, pentru că, în fond, faptul că cineva e de nota zece și la chimie, și la muzică, și la fizică și la sport este complet irelevant: nu există nici un job în care să fie nevoie să excelezi și la flotări, și la proiectare computerizată și la rumba. De râs am râs pentru că disperata aia după atenție pune elevii slabi înaintea elevilor buni. De parcă nu competiția și recunoașterea valorilor ne-au dus la iphone, penicilină, mașina de spălat vase. Ia gândește-te: în ce punct am fi fost, noi toți, omenirea, dacă spiritul călăuzitor ar fi fost ăsta: “domnu’ Edison, domnu’ Einstein, domnu’ Tesla, doamna Curie, hai să nu mai facem atâta caz de descoperirile și invențiile dumneavoastră, că, uitați, deranjăm emoțional proștii și leneșii”?
Murfatlarul e de fapt vin adus de la spanioli