Viața fără Proști. 18 mai.
aur tot mai scump, imobiliare în creștere, război la orizont, smântână de la piață și o mașinuță inventată la Brașov care nu s-a făcut din cauza unor dobitoci.
Îți mulțumesc că citești asta. Dacă-ți place dă-i un share, abonează-te sau abonează-te la versiunea extinsă, în care plătești pentru lecturi rare, din surse încă nedigitalizate. Cum ar veni, plătești dar și primești. În plus, abonații plătitori au reduceri permanente pe www.kolectionarul.ro (discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11% pe 11 ale lunii, 30% pe 30 ale lunii, dacă folosești aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
De un an îți tot zic să cumperi aur, ca instrument anti-inflație. Acuma, dacă se apucă și chinezii să cumpere se scumpește și mai mult. Iar dacă a scris Financial Times, sigur se apucă. Îți mai las un pont: cumpără imobiliare. Nu pentru că e prețul bun acum, că nu e. Dar în nici un caz nu va mai fi mic vreodată. Știu cel puțin doi dezvoltatori mari care finalizează proiecte și nu vând, mizând pe dublarea prețurilor în următorii 3 ani. Dublare, da? De fapt, știi ce? Fă ce vrei tu. Te rog doar să nu te iei după Iancu Guda și să-ți bagi banii în acțiuni și obligațiuni. Piața bancară și cea a hârtiilor de valoare se vor schimba masiv, după ce ne decidem ce facem cu războiul, schimbările climatice și inteligența artificială.
Pe surse, că nu vrea nimeni să-mi confirme: de anul trecut până ieri-azi, în România au intrat vreo 10.000 de turiști din spațiul fostei URSS care n-au mai ieșit. Tot pe surse, deși se vede și prin presă, se bagă bani și se verifică până la ultimul bec marile spitale, mai ales cele din zona Moldovei. Inclusiv militari americani sunt interesați de asta. Dacă le pun lângă vizita lui Zelenski prin 4 capitale europene, de parcă avea de vorbit ceva ce nu se poate spune la telefon, mie nu mi se par vești bune.
Îți las și un pont de cumpărături bun de tot, pe care presa omite să-l difuzeze în heavy rotation, așa cum s-ar cuveni. S-a implementat și la noi Regulamentul 1169/2011, care zice că pe orice produs trebuie să scrie “produs în țara X pentru compania Y”. Și ghici ce? Acum poți vedea cine face produsele marcă proprie din supermarketuri. La Lidl, de exemplu, iaurturile Pilos vin de la Lacto Food Arad, iar smântâna Pilos vine din Polonia.
O zi de joi cu smântănă bună, de la piață, îți urez, dă-i în morții lor pe supermarcheți.
Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei (artă vizuală și bijuterii handmade din argint); Muzeul Brandurilor îmi aparține, pe PSnews scriu zilnic iar Officedent e cea mai tare clinică de stomatologie pe care o știu, cu sensei în stomatologie și prețuri normale. Adaug și avertismentul: dacă îți plac reproducerile de postere din Cărturești și decorațiunile de pvc din Zara Home nu intra niciodată pe Kolectionarul.ro
După paywall am pus azi povestea unei mașinuțe decapotabile inventată la începutul anilor 80 de un grup de profesori de la Universitatea din Brașov. E o poveste tristă: mașina era ieftină, ușoară și fusese proiectată pentru a fi convertită pe propulsie electrică, dar inventatorii n-au avut un activist de nădejde al partidului, cum îl avea Timișoara pe Ion Iliescu, oraș unde avea să înceapă producția Daciei Lăstun.
Această jucarie pe patru roţi ar putea deveni un autoturism
Acest autoturism liliputan este capabil de a transporta in conditii rezonabile şi cu o viteză de 80 kilometri la oră două persoane adulte (indiferent de greutate), iar pe bancheta din spate, unu, doi sau trei copii cuminti - sau, la alegere, bagajele aferente. Autovehiculul a fost imaginat şi creat de către un colectiv de cercetători ai universității din Braşov şi se recomandă în ciuda aparentelor, prin reale şi surprinzătoare performante automobilistice.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.