Viața fără Proști 19 mai 2022
Azi mi-am luat încălțămintea de la ozoneria Family Clean. Șoc și groază. Pantofii Adidas, care miroseau atât de urât, de noi, încât mă pregăteam să-i arunc, acum pot fi vânduți, fără probleme. Pantofii Champ, care m-au însoțit cel puțin două luni în magazia unde meșteresc și pe care i-am pătat cu vopsea, detergenți, rugină și mucegai, acum arată cât să nu-i mai port la muncă. Iar pantofii mei preferați de primăvara-vară (niște italieni moi și comozi din piele întoarsă), care au stat în debaraua deschisă cel puțin un an expuși la praf și (cred) la sexul cu Ghenă, acum arată ca două Monici Bellucci la 19 ani, de mi-e că-i fut și eu. Sincer, nu mă așteptam. Eram în filmul ăla - da, mă, clar, și tu ești special, și tu ai servicii ireproșabile, și tu ai cel mai bun raport calitate-preț, pentru că Family Clean comunică după manual. Faza e că toți comunică după manual și eu, personal, nu mai cred nimic. Credeam că o să-mi facă încălțămintea un pic mai bine decât o pot face singur. In nici un caz nu mă așteptam ca pantofii să arate ca noi. Și n-a fost scump. 30 de lei curățatul, 30 de lei terapia cu ozon (ozonul ucide bacteriile, adică face să dispară sursa mirosului). Cu 180 de lei am transformat trei perechi de gioarse în ceva decent. Cel mai probabil, este cea mai sustenabilă acțiune pe care am făcut-o anul ăsta. Și acum mă gândesc dacă îmi pot extinde comportamentul ăsta în alte zone. Dacă am bunuri nefolosite care, cu o investiție minimă, se pot transforma în obiecte uzuale. N-am. Adică am. Adică n-am nevoie de ele. Acum doi ani, în pandemie, când vânzările de cărți scăzuseră drastic, am decis să repar două televizoare led, în loc să le schimb. Și atunci am avut o surpriză plăcută, pentru că m-a costat foarte puțin, cam 200 de lei. Faza e că nu am folosit televizoarele alea de atunci, mă obișnuisem deja să am doar unul funcțional (da, atât sunt de bou, aveam trei televizoare). Altceva? Am niște telefoane în plus, dar n-am de gând să le repar și să umblu cu 7 smartphone-uri la mine. Deci n-am. Mda. De fapt, cam am.
Știi ce mai am, și sunt mândru? Am habar de unde vine cuvântul interlop. Vine de la interloper, care este, conform dicționarului Oxford, a person who becomes involved in a place or situation where are not wanted or are considered not to belong. Ce delicat au zis-o! :))))
Mai am ceva. O informație. Hepatita aia misterioasă, pe care o fac doar copiii - se datorează unei modificări metabolice în urma căreia copiii reține prea mult cupru în organism. De unde cupru? Din e-urile de căcat pe care le găsești în mâncarea procesată pe care o cumperi, ca un oligofren, bucuros că toată țara gătește pentru tine iar Fut TazGlovo livrează. Livrează căcat, asta livrează. Când curierul îi ia cârciumarului 40% din valoarea comenzii, cu ce căcaturi crezi că mai gătește ăla pentru tine? Dacă ții la greutatea și la sănătatea ta, ar trebui să mănânci ce-ai gătit chiar tu, cu ingrediente cât mai curate, măcar de 3 ori pe săptămână. Iar în restul zilelor să ții post. :)))
Legat de post: băi, ce vremuri rușinoase trăim. Cu toate religiiile mișto puse la colț de niște hedoniști cretini lipsiți de erecții și de viziune istorică, deopotrivă. Nu sări, eu sunt creștin doar cu actele și cu lecturile, nu merg la biserică pentru că nu cred că Dumnezeu, la cât e de deștept, și-ar face sucursale atât de nasoale și ar avea directori de vânzări atât de mediocri pe cât sunt 90% din preoții români. Dar mi se pare incredibil că trăiesc vremurile în care dă prost să săruți o icoană și să te rogi dar dă bine să-ți bagi un deget în pizda unei prostituate de club.
În final, îți las un link. Un articol scris în 2014, despre Rogozin, chiar înainte ca Rusia să ocupe Crimeea. De pe vremea când doar George Simion mai știa cine e Rogozin.
O zi de joi fără proști îți urez.
susține acest newsletter accesând linkurile de mai jos: