A fost o dată ca niciodată un cățeluș pe care-l chema Milion.
Nici nu știa că-l cheamă așa, când o femeie miloasă l-a găsit înghețat pe stradă și l-a luat acasă. Din păcate, câteva zile mai târziu femeia s-a trezit că fetița i-a răcit rău de tot, cu febră până aproape de delir, așa că, prinsă de nevoia de bani și neavând de unde să se împrumute, a vândut cățelul unui tip care căuta timbre într-un târg de vechituri. “Cât vrei pe el?”, a zis tipul. “Cât puteți, am fetița bolnavă, trebuie să iau medicamente…”. “Cât costă medicamentele?”. “Cam un milion…”. “Ia de aici un milion și fugi la fetița ta. Hai, Milion, la mine în brațe. Nume ți-am găsit, acum mergem la cumpărături, îți trebuie cușcă, mâncare…”.
Ți-a plăcut povestea? Și mie. Faza e că nu e adevărată. Nici fetița, nici milionul, nimic. Femeia aia vinde periodic diverse chestii, azi s-a întâmplat ca marfa să fie un câine. Eu nu mai aveam un leu în momentul ăla. N-aș lua un câine pentru mine, acum, nu cred că e ok să ții un câine la bloc când stai foarte puțin timp acasă.
Ce-am vrut eu să demonstrez: așa se fac știrile de televiziune.
Un editor bun lasă imaginile să vorbească, adevărul e în plan secund. Dacă ai imagini de genul ăsta, dar și un client de publicitate, din zona “ong de câini” sau “hrană de animale”, o astfel de știre îți crește și audiența reclamei care urmează după știre, deci nu doar emoționezi mai mult publicul și crești retenția, dar încasezi mai mult decât dacă ai spune adevărul.
Am fotografiat câinele sâmbătă dimineață. Scriu asta duminică seara, după ce am văzut pe Digi24 o știre cu bucureștenii ieșiți în parcuri să se bucure de căldură, păziți de o reporterița care turuia că sunt cu zece grade mai mult decât e normal, deci e riscant din punct de vedere medical, un om are nevoie de zece zile pentru a se acomoda la o schimbare de temperatură de 4 grade… și după aia au curs reclamele la toate medicamentele posibile. Mi-a rămas în cap expresia ei “specialiștii spun…”. Dacă eram în parcul ăla o întrebam: “Care specialiști, pisi? Cine, nume/prenume, ți-a spus ție asta? În procente, cât de grav e acest pericol? Dacă procentele sunt mici, cu ce e relevantă informația asta într-o știre de societate/lifestyle? De ce totul a devenit un pericol de sănătate la Digi24?”
Tot pe seară, am văzut la Breșug că The Lancet analizat 65 de cercetări din 19 țări pe tema protecției anti-covid (vaccin vs imunitate naturală). Cică imunitatea naturală a câștigat la scor, 90% la Alfa si 88% la Omicron, iar la reinfectare - 78% pentru Alfa și Delta, 45% pentru Omicron. Nu-s sigur, dar mi se pare că asta înseamnă că toată trambalarea cu izolarea, carantina, restricțiile, măștile, ecranele, regulile și distanțarea au fost niște tâmpenii care au întârziat imunizarea de turmă. Suntem la finalul a trei ani pierduți cu sănătăți șubrezite și minți rătăcite pentru ca unii, printre care și foste televiziuni decente, să facă mai mulți bani din psihoza medicală.
o zi de LUNI cu mințile curate îți urez.
Îți mulțumesc pentru că m-ai citit și azi. Dacă ți-a plăcut, abonează-te la acest newsletter sau abonează pe cineva cu gusturi similare la lecturi.
… iar dacă ai întrebari/idei/propuneri: contact arond bogdanstoica.ro.
my stuff & my friends (branduri care-mi plac sau ale unor prieteni și parteneri pe care am curaj să-i recomand și altora și care fac, printre altele, ca newsletterul ăsta să existe și să rămână gratuit): AFI / Citygate / FamilyClean / Kolectionarul / MecumPorto / MRS / Muzeul / Officedent / PSnews / Rineea / SalbaMariei / Tipul / TikTok
.
Ei... Si uite din acest motiv nu am regretat ca ati întrerupt Sdrc... Si tocmai din acest motiv nu îl mai urmaresc nici pe prietenul nostru... Oare ii spune cineva ca de când trăiește sănătos arata din ce în ce mai rau?