Viața fără Proști. 22 martie.
Îți mulțumesc că mă citești și azi. Dacă ți-a plăcut, abonează-te la acest newsletter, abonează pe cineva cu gusturi similare la lecturi și dă o raită prin linkurile astea: FamilyClean / Kolectionarul / MecumPorto / Muzeul / Officedent / PSnews / Tipul
Azi am văzut multe.
L-am văzut pe Xi, relaxat și zâmbitor, cum îi spune lui Putin: "Sper să câștigi alegerile anul viitor". Mi-a adus aminte de ce i-a zis Gorbaciov lui Ceaușescu pe 4 decembrie 1989. Ceaușescu insista pentru o întâlnire la nivel de prim-miniștri în ianuarie 1990 iar Gorbaciov i-a spus: „să trăim pân'atunci, tovarăşe Ceauşescu“.
Am văzut un cuplu certându-se ce marcă de ulei de măsline să cumpere. Ceartă-ceartă, nu discuție pe ton ridicat. Au ajuns de la ulei la “mă-ta” în nici două minute. Și aveau listă și căruț, nu coș, deci aveau tot timpul să divorțeze și să facă partajul.
Am văzut începutul sfârșitului pentru Iancu Guda: un promo cu micul lui dejun. Ocazie cu care îți vând un pont: cu cât o vedetă tv este mai tare pe proiect, cu atât este mai puțin exploatată în afara segmentului ei. Când începi să apari și la horoscop, și la meteo și la rețete ești praf, audiența ta nu contează, televiziunea aia te controlează total, ca pe un cârlig de rufe. Și ți se întâmplă chiar înainte să dispari.
Am văzut cum se numește partidul grupării care s-a rupt din USR: urs.pdf adică Uniunea pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale. Deci e clar, ăștia iau ceva la partid care îi face să-și dorească antipatia tuturor.
Am văzut noua stemă a județului Gorj și descrierea oficială a acesteia. Aplauze pentru heraldistul care le-a făcut, este clar că omul nu bea bere și n-a auzit niciodată de berea Ciuc.
L-am văzut pe Bobonete într-o nouă reclamă proastă și am știut că asta e metoda prin care putem opri războiul: să-i facă Bobonete reclamă lui Putin. Că se știe: pe cine promovează Marele LasFierbinte îl ia naiba imediat. A mai deschis cineva un rose de Ceptura? Mai e careva care bea bere Skol? Hai, mă, să gândim și autsaid dăbocs. Tre' doar să zică Bobo ceva, repede-repede, mișcând din mustața aia dată cu gel....uof, cât de simplu poate fi să salvezi lumea!
Am văzut ce l-a întrebat Silvia Uscov, o avocată dășteaptă foc, pă chatGPT: care sunt dezavantajele identității digitale. Computerilă i-a răspuns în cinci puncte: risc de pierderi financiare când tehnologia, rețeaua sau dispozitivul nu funcționează; risc de securitate când digitalaidiul este compromis sau furat; lipsa standardelor universal valabile pentru identitățile digitale, ceea ce duce la probleme de interoperabilitate când vrei să utilizezi mai multe servicii; costuri mari de emisie/administrare; probleme de privacy, la accesul neautorizat. Haios e că dacă te duci cu argumentele astea la unul ca Dan Barna te face conspiraționist.
Și am mai văzut pe twitter, la o tipă de profesie OnlyFans, un comentariu mișto la o postare: “CE MAI FACI DRAGA, SCUZE DAR AM TRASEU PE 30 LUNA ASTA, TI-AM ZIS CA AM LUAT SALA CU 23 DIN PRIMA I LEARN SO MUCH, PUTEAM MAI MULT 25!!!”. Chiar mi-a atras atenția. Ce apropiați sunt tipa și ăla care o plătește să-i arate pizda! Noi de ce nu suntem atât de prieteni aici, pe substack? De ce nu-mi spuneți periodic ce-ați mai făcut, cum vă este? Ăștia cum pot pe onlyfans și noi nu?
O zi de miercuri cu văz bun îți urez.
Abonații plătitori primesc reduceri de 100 de lei la comenzi de peste 400 de lei pe kolectionarul.ro și acces la lecturile mele, în mare majoritate incorecte, din surse încă nedigitalizate, grupate sub denumirea:
Viața cu lecturi inedite
care azi rezumă un text lung despre medicina daco-geților, scris nu de vreun cretin anonim de pe net, ci de academicianul Valeriu Bologa, cel care a avut curaj să scrie, pe timpul când comuniștii cenzurau drastic narativul despre trecutul [eroic] al poporului român, că dacii se prăjeau cu semințe de cânepă.
(…) întrezărim fragmentar structura medicinei populare a daco-geţilor. Ca la toate popoarele de păstori şi ţărani, şi la locuitorii preromani ai ţării noastre, medicina e legată de credinte religioase. Mai multe divinităţi ale dacilor au avut şi rosturi medicale. La Platon, în «Charmides», găsim un document mai precis despre rolul medical al lui Zamolxe. El scrie că ucenicii lui Zamolxe, «despre care se zice că au darul să facă pe oameni nemuritori», au un principiu: «precum nu trebuie să încercăm să vindecăm ochii fără să vindecăm întîi capul, ori capul fără trup, tot aşa nu se poate să încercăm să tratăm trupul fără să îngrijim şi de suflet şi că tocmai de aceea sînt multe boli la care nu se pricep medicii greci, fiindcă nu cunosc întregul, de care ar trebui să se ocupe. Căci dacă acesta merge rău, este cu neputinţă ca partea să meargă bine».
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.