Îți mulțumesc că citești asta. Dacă-ți place dă-i un share, abonează-te sau abonează-te la versiunea extinsă, în care plătești pentru lecturi rare, din surse încă nedigitalizate. Cum ar veni, plătești dar și primești. În plus, abonații plătitori au reduceri permanente pe www.kolectionarul.ro (discount egal cu ziua în care faci comanda: 2% pe 2 ale lunii, 11% pe 11 ale lunii, 30% pe 30 ale lunii, dacă folosești aceeași adresă de email cu care te-ai abonat aici).
Ca să fie clar, mă doare-n cot de iminența parteneriatului civil al gay-ilor. Nu mă mai poate afecta, deci nu mă interesează. Singura discuție care merită făcută este pe două întrebări:
Riscă vreun partid să legifereze chestia asta, în baza deciziei CEDO? pentru că, spre deosebire de ce spune ACCEPT, România NU este obligată să facă asta. CEDO nu este parte a pachetului de cedări de suveranitate aferente aderării noastre la UE, ci o instituție independentă, ale cărei decizii sunt NErespectate zilnic de state onorabile din Europa. Folosesc cuvântul “risc” pentru că dacă PSD și PNL o fac mâine, AUR ajunge la 50% iar susținerea pentru Rusia la 25%.
Are cineva curaj să facă legea asta la pachet cu alte legi care să prevină propaganda sexuală inadecvată copiiilor? Pentru că ăsta e cel mai mare risc pentru oamenii obișnuiți: sub pretextul unei campanii de informare publică pe tema parteneriatului civil, copiii să fie indoctrinați cu diverse tâmpenii care nu țin de gay-ism, ci de probleme psihice grave și de codul penal.
Sper să facă cineva asta, dintre cei cu copii mici. Eu nu mă încadrez. Am să stau deoparte cum am stat în dezbaterea pro/contra avort, unde în afară de punctele de vedere ale femeilor nu cred că mai trebuie spus ceva. Plus că mai nou mi-am luat un transradiocasetofon care se identifică cu o jardinieră.
Alte știri care NU mă interesează:
Poți spune adio ideii “fără vize în SUA”. Situația prezintă umflături. Americanii deschid la București un taskforce care să se ocupe de traficul de droguri și de persoane, plus fraude financiar-bancare pe care le practică pe scară largă românii în Statele Unite. Dacă fac asta înseamnă că situația e foarte gravă, nici când americanii erau rupți la carduri de hackerii din Râmnicu-Vâlcea nu s-a deschis un birou la București.
Francezii - care au luat locul Germaniei ca influență în România, acum suntem colonie americano-franceză - au decis ca toate zborurile scurte cu avionul să fie interzise, din considerente de mediu, unde “scurt” înseamnă “drum cu trenul sau cu mașina sub patru ore”. Dacă se aprobă și la noi, n-o să mai poți să zbori de la București la Brașov, pentru că pe DN faci doar trei ore și cincizeci de minute.
În doi ani vom rămâne fără firme de transport marfă, iar tot ce găsești prin magazine, inclusiv cele online, se va scumpi peste noapte. Din 2026 trecem la rovigneta TollRo, care costă 7-10.000 mii de euro pentru un camion, față de 1.000-1.500 euro cât costă acum. Totul datorită PNRR-ului scris de Ghinea, care a importat modelul european fără să țină cont de un amănunt esențial: noi nu avem autostrăzi. În Austria faci o mie de kilometri în opt ore, la noi îi faci în două zile. Austriacul dă 10.000 de euro și parcurge 200.000 de kilometri pe an, românul dă aceeași bani și parcurge 70.000 km pe an. O companie austriacă are în cont un milion de euro cu care să achite rovigneta pentru tot parcul auto. Una românească - nu prea.
O zi de joi cu vești mai bune îți urez.
Acum ar fi mișto să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean și Rineea Clean (clinări de pantofi, haine, textile horeca și covoare); MecumPorto și Salba Mariei (artă vizuală și bijuterii handmade din argint); Muzeul Brandurilor îmi aparține, pe PSnews scriu zilnic iar Officedent e cea mai tare clinică de stomatologie pe care o știu, cu sensei în stomatologie și prețuri normale. Adaug și avertismentul: dacă îți plac reproducerile de postere din Cărturești și decorațiunile de pvc din Zara Home nu intra niciodată pe Kolectionarul.ro
După paywall ți-am pus ceva ce se potrivește cu prognoza meteo: helioterapia, sau terapia solară, un text medical din anii 30. Un text lung și bun, mai ales dacă ai copii. Las aici un pasaj: “ce efecte salutare are helioterapia asupra copiilor slăbiti, piperniciţi, care se desvoltă anevoe la oraşe, inadaptaţii urbani! Graţie helioterapiei, aceşti copii cu toracele strâmt, cu musculatura nedesvoltată, cu faţa palidă se transformă văzând cu ochii într'o lună de zile. Soarele le prieşte şi acest cuvânt spune tot; ei se transformă literalmente. Deci toţi copiii rachitici trebue să facă băi de soare, care sunt adevărata lor salvare”.
Helioterapia și băile de mare
Soarele, tatăl nostru al tuturora, toarnă balsamul binefăcător al razelor lui dătătoare de sănătate în rănile deschise de apriga suferinţă omenească.
Băile de soare a căror întrebuintare, după lungi ani de uitare, a ajuns din nou la ordinea zilei, nu sunt o terapeutică anodină, care să poată fi întrebuintată oricum şi oricând: dacă nu face prea mult rău nu face nici prea mult bine. Dimpotrivă, heIioterapia este excelent mijloc de tratament, cu conditia de a fi folosit cu socoteală, eventual sub supraveghere medicală, pentrucă excesele au provocat neplăceri foarte grave. Tehnica helioterapiei diferă, după cum cel ce face băile ieste un adult sănătos, sau un bolnav. Adultul sănătos poate să-şi expună din-tr'odată corpul în întregime la acţiunea razelor de soare.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.