Nu e bine.
Pe la începutul anului am scris că Austria face jocurile energetice ale Rusiei chiar prin OMV-Petrom, care joacă rolul de comanditar pentru Gazprom, iar săptămâna trecută Austria a anunțat că OMV-Petrom ar putea fi preluat de un fond mare din Norvegia, cu condiția să asigure securitatea energetică a Austriei. Nu a României.
Luna trecută v-am zis că brânza o să sară de 75 de lei până de Crăciun. Ieri era 90 de lei. Și ieri n-a fost Ajunul.
Luna asta v-am povestit despre planul de cămărășeală-beciuală de provizii cu gust bun iar azi a anunțat Digi că de Crăciun ceafa de porc s-ar putea vinde cu 60 de lei kilogramul (acum e vreo 30).
Săptămâna trecută am povestit pe youtube că viitorul business bun al industriei de servicii o să fie spălarea de panouri solare. Ieri, ProTV a făcut o știre fix pe subiectul ăsta.
Unii oameni se simt bine când nimeresc viitorul. Pe mine mă îngrijorează. Mă simt de parcă am fost condus să ajung la anumite concluzii. Ăsta e și unul din motivele pentru care citesc atâta istorie, pentru că de acolo afli nu doar ce s-a întâmplat, ci și ce consecințe a avut evenimentul ăla. De obicei, nasoale, că istoria are prostul obicei să ignore lucrurile bune.
Uite, exemplu recent de eveniment-consecințe: Guvernul a alocat 2,7 milioane lei pentru punerea în siguranță a barajului de la Tăul Mare, Roșia Montana. Barajul ăla care s-a fisurat pentru că nimeni n-a pus o cărămidă și un cancioc de ciment când găurica aia era mică. Dacă statul nu trimite urgent la pușcărie pe cineva o să mai plătim, de câteva ori, 500.000 de euro pentru astuparea altei găurici. Și n-am nici un chef să am dreptate din nou.
Alt exemplu: avem peste două milioane de vecini/amici care nu vor putea să achite iarna asta și mâncarea și căldura. N-au cum, că au venituri sub 1500 de lei (am scris despre ei pe PSnews, LINK). Știi cât o să ne coste dispariția a două milioane de oameni? Mi-e frică să scriu că unii o să moară și alții o să emigreze, să nu cumva să am dreptate.
Grindeanu a semnat cu Umbrărescu contractul de proiectare/executie a tronsonului de Margina si Holdea, de pe Autostrada Lugoj–Deva. Pentru doar 9 nenorociți de kilometri statul român va plăti 400 de milioane de euro. 4.400 de euro pe metru. Punem pariu că următoarea lucrare o să coste și mai mult?
Ultimul exemplu: Înalta Curte a zis azi că la toate dosarele penale aflate încă în stare de judecată în acest moment se vor aplica termene de prescripţie de opt-zece ani. Asta înseamnă că mai toate faptele săvârşite anterior anilor 2012 și 2014 se vor prescrie. Mii de infractori care stau cuminți că au dosar se vor bucura din nou de prezumția de jigodii cărora statul nu le poate face nimic.
Na, că am comis-o din nou. Scuze. Play. E ceva din trecut, nu are de-a face cu viitorul. Ca trecutul ăla în care oamenii se gândeau că o eclipsă e ceva îngrijorător. Marți ne-a îngrijorat doar că n-a mers uațapu patrujdăminute.
O zi de miercuri fără proști îți urez.
my stuff (chestii care fac, printre altele, ca newsletterul ăsta să existe și să rămână gratuit): Muzeul Tipul Kolectionarul (prima comandă făcută azi primește o reducere de 120 de lei).
my friends (branduri care-mi plac sau ale unor prieteni și parteneri pe care am curaj să-i recomand și altora): Salba / Rineea / PSnews / MRS / Office / Family / Citygate / AFI
Tronsonul ala e mai scump din cauza tunelurilor care se întind pe 2 km. Totuși, nu ma pricep sa apreciez dacă e un preț umflat :|