Mulți proști ieri. Mulți rău.
Mă ia de dimineață unul în pleaznă, că el n-a înțeles, deci eu sunt malefic. Nici o urmă de îndoială asupra lui, până nu-l pun să recitească. iar după aia susține că a fost comunicarea defectuoasă, în loc să zică: scuze, eu am citit B unde ai scris tu A. Un fel de să se facă și la noi. Omul e bun de politică, asta e clar.
Apropo de politică: se schimbă iar modul de calcul al facturilor. Se ajunge la doar 13 variante de calcul. Nu-mi dau seama ce le lipsește de nu fac cum au făcut la motorină: o sumă fixă pe cap de membru al familiei/venituri/tip combustibil folosit pentru încălzire. Chestia cu consumul mic e o dudă politică, menită să ascundă că liderii noștri sunt sclavii companiilor din energie: dacă sunt sărac și am 11 copii, din care 3 la școală, 2 cu handicap și 2 pe oxigen, iar încălzirea casei e pe curent, nu pe gaze, cum morții mă-tii vrei să am consumul mic, România pulii mele ce ești? Sau dacă pică încălzirea orașului, iar eu pornesc caloriferul electric să nu moară pisi de pneumonie, cum să îndrăznești să mă pui la consum mare, băi țară de doi lei?
Și cu asta ajung la un subiect delicat: ai și tu senzația că ai fi mai bun la condus țara asta decât orice politician ai văzut în septembrie la televizor? Ei bine, să știi că asta e foarte nasol. Am și eu starea asta. Problema e că o are și tipul din primul paragraf. Iar dacă țara intră pe mâna lui am pus-o grav. Ciucă și Ciolacu sunt jocuri sofisticate de lumini cerebrale pe lângă lanterna aia cu lumină pâlpâietoare ca o ejaculare.
Apropo de restul proștilor de azi: presa n-a mai difuzat declarația-program a italiencei care va conduce cizma. Că na, au apucat să o declare neofascistă, trebuie să rămână așa. Iar tipa este, de fapt, mai degrabă progresistă, doar ultimele 4 obiective pot fi catalogate drept conservatoare, ca să poți să scrii din greșeală fasciste. Dacă e să mă întrebi pe mine, tipa e un animal politic cam ca Diana Șoșoacă și le-a pus pe listă doar pentru voturi:
deplina adeziune la procesul integrarii europene
respectarea angajamentelor NATO si sprijin pentru Ucraina
revizuiri la sistemul de pensii
lupta contra oricarei forme de antisemitism
respectarea angajamentelor Italiei in privinta schimbarilor climatice
descurajarea imigratiei ilegale / centre de azil in afara Europei
apararea identitatii iudeo-crestine europene
suprimarea venitului minim universal
sustinerea natalitatii
Pe ultimii proști i-am întâlnit online, pe seară. Am pus mâna pe niște documente ale Comisiei de Armistițiu a României care a inventariat bunurile lăsate în urmă de armata nazistă și de simpatizanții ei după ce s-au retras din România, in 44. Le-am pus pe un grup de pasionați ww1-ww2. Câteva minute mai târziu, postarea a fost dată jos: hârtiile sunt din 1 octombrie 1946, iar grupul se ocupă doar de perioada până în 45. Da, dar documentele vorbesc despre ce-au găsit românii în 44, e o mică mare comoară, nici muzeele nu au hârtiile astea, că le-au pitit rușii, ca să mascheze furturile. Nu contează, a venit răspunsul sec.
Ca să-mi treacă, a trebuit să-mi pun o palincă și s-o rog pe Mina să-mi cânte asta.
Un weekend plin de Mina îți urez.
my stuff: muzeul brandurilorkolectionarul.roChef Mă-ta MareTipul din Filme nu Existăand my friends: Rineea Clean / Salba Mariei / Family Clean / Office Dent / Restaurant Berbec / MRS Residence / AFI PloieștiCitygate-Hipodrom
cele 13 metode ca si ordonanta au un singur rol sa faca cat mai complicat procesul de compensare adica sa se scoata bani de la buget, adica noi sau furnizorii (astia fraierii "last mile") sa acoperim cat mai mult din ce trebuia statul sa dea. mai mult pe ordonanta veche sunt chiar 2 probleme de cod comercial si anume statul a fixat un pret la energie in functie de un plafon arbitrar care a suprascris ce avea omul semnat pe contract cu furnizorul si doi factura nu respecta principiul de baza de a plati ce consumi in perioada de facturare intrucat pretul kwh s-a calculat fata de o perioda deasemenea aleasa arbitrar (adica fara argumente tehnice) si anume consumul de anul trecut. este ca la bursa : ce castiga unii (generare, trade si buget) pierd exact in cuantum egal ceilalti (consumatori, furnizori).