care bărbați, să vină femeile. Vineri 19 ianuarie
How Gender Diversity Improves Defense Operations scrie Rand Corporation. Deci se întâmplă din nou. În anii 30 au emancipat femeile ca să umple fabricile cu ele. Acum le emancipează ca să le trimită la război. Am mai scris, pe aici, că progresismul e împotriva femeilor. De ce să fie mame, ancore și lianturi pentru familii? La luptă cu ele. Slava.
Apropo de Slava: uite-l pe Kiril Budanov, șeful spionilor armatei Ucrainei. În 2020 era un tip normal, cu o freză normală și o barbă normală, specifică celor care fac acnee imediat ce se bărbieresc. Trei ani mai târziu, a făcut fălci de porc, sprâncele sunt pensate, i-a apărut gelul prin păr iar barba a devenit un accesoriu bibilit cu precizie. Nouă din zece oameni se sălbăticesc la vreme de război. Ăsta s-a pizdificat.
Ți-l arăt ca exemplu. Dacă știi vreun tip care înainte avea o barbă normală iar acum o tunde și decupează cu laserul, să știi că nu e ce trebuie. Își dichisește cu atâta atenție spațiul din jurul gurii pentru că vrea să atragă atenția asupra ei. “Gura mea spune lucruri importante dar nu e băgată în seamă cât ar trebui!!!” este strigătul de ajutor al tipilor care fac asta. Frustrați, nesiguri, invidioși. Fugi de ei cât poți.
Fugi și de ăștia micii, dacă poți. Business Insider publică un studiu de mori despre generația Z, care în titlu include jobseekers are bringing mom and dad to interviews. În diagonală: își aduc un părinte la interviurile de angajare, au probleme să stabilească un contact vizual, cer salarii nerezonabile, se prezintă într-o ținută nepotrivită, sunt frecvent incapabili să facă față volumului de muncă, se simt prea ușor jigniți, sunt incapabili să accepte feedback-ul, abilități slabe de comunicare. Și tu vrei ca ăștia să știe să te combine.
Apropo de știința combinatului, la care am luat doi toată viața. Până în Revelion m-am întâlnit cu moldoveanca nr 3. S-a îngrășat și ea. Practic, toate moldovencele care mi-au rupt retina cu fizicul lor de concurs s-au îngrășat la 2-5 ani de la căsătorie. Nu mă mir că fac asta, moldovencele gătesc ca nimeni altele, nu-s doar bucăți, fac și bucate. Doar mă oftic. Pare că Dumnezeu, după ce le-a făcut, a regretat un pic nedreptatea făcută celorlalte femei de pe Pământ și a zis “… să-o să gătiți atât de bine de-o să mâncați tot”.
Pe nr. 3 n-o s-o uit niciodată pentru modul diabolic în care m-a dezorientat. Eram la ea la firmă. Un birou simplu, cu puțin mobilier. Discuții amestecate, de la fotografie la diverse. Ea tot pedala pe pasiunile mele. Deci meșterești, aha. Obiecte vechi, aha. Mobila retro, aha. Ai remarcat oglinda, o am de la mama, e veche. Și când m-am uitat mai bine la oglindă - tipa se așezase pe scaun cu fusta suflecată la spate cât să-i văd…. Iar după aia s-a amuzat observând cum încerc să mă controlez. Ne-am văzut de vreo 25 de ori în vreo trei luni și mereu am râs de ne-am spart de modul în care ea punea capcane pentru spirit. Pe urmă a plecat să deschidă în alt oraș conceptul teamwork makes the dream work. Pe cine o fi înnebunit acolo, vai mama lui.
Dacă ar fi să o compar cu ceva aș alege e-factura. Startupcafe.ro a descoperit că în câmpul alocat unităților de măsură cineva inteligent foc a folosit traduceri mot-a-mot din engleză. Așa a ajuns termenul „shrinkwrapped” (mărfuri ambalate în folie vidată sau încălzită) să fie tradus ca psihiatra învelită.
Și apropo de linkuri, luați-l și pe ăsta. Crina scrie și fotografiază supermișto, deși profesia ei este… las’că vă lămuriți voi.
Nu uita că luni te aștept la asta (ai detaliile aici).
Acum ar fi drăguț să deschizi și linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro
Un weekend bun îți doresc.
După paywall, o plimbare prin interioarele celei mai cool bucureștence a anilor 30. Un fel de Bianca Drăgușanu care citea și se pricepea la artă. Un fel de Dana Budeanu dezinteresată de fătălăi. O colecție de artă despre care nu se mai știe mare lucru. Ai 25% reducere pe Kolectionarul.ro dacă devii abonat plătitor al acestui newesletter. Bașca accesul la cele peste 300 de “comori” publicate până acum.
Palatul Alexandrinei Cantacuzino
E un fel de peninsulă, strânsă între capetele celor două artere principale ale Capitalei noastre — Calea Victoriei şi Bulevardul Lascar Catargiu, — şi terminată în planul larg al Pieţii Victoriei, se ridică ultimele case la Capul Podului. Pe partea dreaptă a străzii, palatul de proporţii elegante în care doamna Alexandrina Gr. Cantacuzino, marea noastră leaderă feministă, a strâns vestigii extrem de preţioase din trecutul familiilor Ghica şi Cantacuzino. Descendentă directă a ultimului domn pământean, Alexandru Vodă Ghica (1834-1842) a căutat să adune în frumosul palat alb, — şi care a fost ridicat acum cincisprezece ani pe locul vechiului cuib al familiei Cantacuzino — cât mai multe din lucrurile şi documentele, atât ale celor doi mecena români, din prima jumătate a secolului trecut, fraţii Alexandru Ghica Vodă şi Banul Mihail Ghica, cât şi cele mai multe din amintirile frumoase ale neamului solului său.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.