de la Fuego la free energy. VfP 15 februarie.
Pentru că datorită lor citești gratuit secțiunea asta, ar fi drăguț să deschizi linkurile care urmează: FamilyClean, Rineea Clean, MecumPorto, Salba Mariei, Muzeul Brandurilor, PSnews, Officedent, Kolectionarul.ro.
Întrebare: crezi că Fuego s-ar potrivi ca vehicul publicitar unui brand de zacuscă românească?
CNA a dat amenzi. Cam 5.000 de euro pentru minciuni și manipulări și cam 40.000 de euro pentru depășirea spațiului alocat publicității. Poate că în anii 90, când televiziunile trăiau din reclame, amenzile astea aveau o logică, dar azi nu. Acum iei un milion de euro lunar de la un partid, minți de rupi și la final primești senin amenda de 5.000 de euro. Îl mai știi pe interlopul ăla care, oprit de polițist pentru viteză, i-a aruncat banii de amendă pe jos și s-a cărat? Acolo suntem, cu televiziunile. Fix acolo.
S-a lansat renașteromânia.ro, site-ul lui Geoană. Interesantă grafica, cu acel fotoliu fără lanțuri, nu ca fotoliile lui Ciucă și Ciolacu, wink-wink. Eu m-am lămurit cu acest băiat. Zilele trecute, într-un interviu, a spus că vede un viitor în care UE este dominată de echipa Germania-Franța-Polonia-România. Vezi tandemurile, da? Polonia în cămara Germaniei, să nu cumva s-o depășească pe partea de producție, iar noi în desaga Franței, să nu cumva s-o concurăm pe food&drink și s-o ajutăm cu noul canal Suez. Mai pe șleau, Geoană ne-a zis că SUA ne-a făcut cadou altora, că americanii își vor păstra aici doar interesele de securitate și energie, că iar am fost împărțiți, ca la Yalta și Malta și că el va fi arbitrul care va veghea ca porțiile să fie tăiate corect. Părerea mea e că minte: nu va fi arbitru, ci arendaș.
Ca să nu zici că aberez, fii atent la citatul ăsta de pe noul site: „numai agricultura României ne-ar oferi un nivel de trai decent dacă statul ar dezvolta o infrastructură agricolă de calitate. Milioane de hectare de teren stau nelucrate din cauza lipsei unei viziuni coerente și a intereselor politice”.
Am o știre drăguță și din Germania: se lucrează la extinderea competențelor serviciilor secrete interne (SRI-ul lor) care să poată închidă conturi bancare fără dovezi invocând „potențiale amenințări”, să retragă permisele de port-armă dacă faci parte dintr-o organizație suspectă (tot ăștia spun cine e suspect sau nu, și tot fără dovezi), și să “interzică sistematic” întâlnirile de extremă dreapta (adică tot ce nu e narativul oficial). Practic, Germania își face un NKVD, cum au avut rușii în anii 50. Ce democrație drăguță, nu?
De la un nemernic am auzit că în România a apărut un drog nou, disimulat în niște țigări. Ceva ce se fumează în zone de conflict, pentru că te face mai vioi și mai agresiv. Cică puștiul ăla care și-a omorât părinții asta luase.
Și-acum să-ți arăt ceva foarte tare:
Ieri am făcut printscreen la toate cele 12 ecrane ale homepage-ului Libertatea. Vezi ceva nou, deosebit, inedit? Te lămuresc eu: zero pizde, zero țâțe, zero conținut sexualizat aiurea. Cum se poate așa ceva în Libertatea, de zeci de ani tomberonul sexual al României? Păi, uite că se poate dacă nu mai conduce Tolontan redacția. Sigur, ție ți s-a spus că site-ul Libertatea a fost capturat, tot felul de deontologi au protestat, Tolo ți-a fost prezentat ca un jurnalist extrem de incomod dornic doar de anchete năpraznice. În realitate….
Am și o sugestie legat de cazul omorului de la Padina. Dom’le, dacă nu se găsește maceta și nici nu se poate spune care anume din loviturile primite de victimă i-a cauzat moartea, să-l declare pe om decedat din cauza covidului, iar vânătăile să fie trecute la comorbidități. Dă-o dracului, s-a mai făcut, nu e greu deloc, chiar e nevoie să mă implic eu în toate?!
După paywall am pus azi proiectul unei instalații de aer condiționat din anii 70 care azi ar trebui să consume zero energie dacă o cuplezi cu un minipanou solar. Nu de alta, dar de pe 31 martie energia ar putea costa de 6-10 ori mai mult dacă proștii noștri de guvernanți vor rămâne proști. Menționez că am de gând să fac și eu proiectul ăsta, mi se pare ideal pentru summerhouse-ul de pe garaj, mereu supraîncălzit de soare, vara.
O zi de joi cu un pic de muncă fizică îți doresc.
Îți reamintesc că dacă devii abonat plătitor îți poți recupera banii cu un discount permanent de 25% pe kolectionarul.ro (50 lei la comanda minimă, cam cât abonamentul plătit aici, dar poți face câte comenzi vrei) unde poți găsi multe din resursele pe care le folosesc în acest newsletter: cărți, ziare, reviste, acte, fotografii - toate vechi cât cuprinde. Textul ăsta, de exemplu, e dintr-un almanah Universul.
Adesea, în timpul verii, se succed numeroase zile uscate şi cu temperaturi foarte ridicate, iar aerul în camere, chiar şi cu geamurile deschise, devine înăbuşitor. ln astfel de conditii, aerul condiţionat nu mai este, desigur, un lux, ci o necesitate vitală. O instalatie de aer condiţionat, construită după toate regulile, în stare să regleze temperatura şi să dozeze umiditatea aerului, este, desigur, foarte complicată, iar construcţia ei costisitoare. O mică instalaţie, însă, care coboară temperatura aerului şi-I umezeşte, funcţionînd doar în lunile de vară, se poate construi relativ uşor şi cu un minimum de cheltuieli, după indicaţiile de mai jos.
Keep reading with a 7-day free trial
Subscribe to Viața Fără Proști to keep reading this post and get 7 days of free access to the full post archives.