ce bou suuuuunt! ieri vorbeam despre oportunitatea unei cenzuri la nivel public, ca să nu folosească orice cretin orice tehnologie și să ne arunce în aer viețile, casele sau carierele. am cobit. deja se întâmplă. și ne vizează pe toți.
îți citez dintr-un articol de lege modificat luni de Camera Deputaților, care intră azi la vot în Senat. E dintr-o lege menită să modifice modifică art. 3 din Legea 51/1991 privind amenințările la securitatea națională, completându-se astfel: „o) acțiuni, inacțiuni sau stări de fapt cu consecințe la nivel național, regional sau global care afectează reziliența statului în raport cu riscurile și amenințările de tip hibrid;
Practic, cu acest articol de lege în brațe, statul te poate lua pe sus ca pe un mare amenințător al securității naționale și dacă manifești inacțiune. chiar și dacă ești o masă, chestie pe care o înțeleg eu din expresia stare de fapt. “Ce face masa?” Există. “Ce este existența mesei?” O stare de fapt. “Luați-o, futu-i morții mă-sii de dujmancă a României. La polizor cu ea, până spune și baițul pe care l-a supt de la tâmplar!”
Haios e că zilele astea s-a mai petrecut ceva. L-au achitat pe Videanu, în dosarul Interagro. Dosarul în care Videau a semnat ca Interagro să primească gaze ieftine, din producția internă, nu mix-ul legal (local+import), care era mai scump. Prejudiciul încă există, circa 60 de milioane de euro, dar Videanu e nevinovat, după ce înregistrările cu el și cu Niculae au căzut din dosar și gata, s-au murdărit, nu mai sunt bune de probe. Pâi dacă Videanu nu e o amenințare la securitatea națională, iar masa aia este, spune și tu dacă n-ar fi o ușurare să descoperim că trăim într-o simulare?
Apropo de descoperiri. Au găsit arheologii ceva supertare pe șantierul autostrăzii Moldovei. Mormântul unui prinț. Îngropat cu tot cu cal, cu sabie, cu pumnal, cu bijuterii, cu piese de harnașament din aur și argint, cu pietre, băbăiatule, deci poveștile lui Petre Ispirescu nu-s povești, oamenii ăia chiar așa trăiau.
Prințul a trăit acum 1500 de ani. Remarcați crucea precreștină, migălită cu niște pietre finisate impecabil. Cu dedicație pentru ăla care zice că dacii nu aveau nici o treabă cu religiile sofisticate și că poporul român a fost creștinat mult după aia, de austrieci și de ruși. Da-da. Iar pentru ăla care cred că dacii erau niște primitivi care-și futeau fetele și-și ucideau copiii beți morți tot timpul: mai știe cineva vreun popor antic de căcat care folosea măști mortuare din aur (am zis de căcat ca să nu zici “egiptenii”)? Că fragmentul ăla din dreapta sus asta era acum 1500 de ani. Uită-te cum e lucrată, boule. Ce popor ne-elevat spiritual face așa ceva? De ce nu se face așa ceva la Vaslui, în Ferentari sau în Teleorman, în zilele noastre?
Închei, nu înainte de a lăsa aici topul celor mai ieftine pârtii anul ăsta. Poate te dai cu placa, cu schiurile, cu capacul de wc. Clasamentul e făcut în funcție de prețul per kilometru de pârtie:
Straja – 4,23 lei pe zi/km (26 km de pârtie, abonament de 110 lei)
Poiana Brașov – 6,93 lei pe zi/km (24,5 km de pârtie, abonament de 170 de lei)
Sinaia – 9,2 lei pe zi/km (25 km de pârtie, abonament de 230 de lei)
Borșa – 15,62 lei pe zi/km (6,4 km de pârtie, abonament de 100 de lei)
Transalpina – 15,78 lei pe zi/km (9,5 km de pârtie, abonament de 150 de lei)
Cavnic – 19,4 lei pe zi/km (7,2 km de pârtie, abonament de 140 de lei)
Azuga – 22,37 de lei pe zi /km (7,15 km de pârtie, abonament de 160 de lei)
Predeal – 32,8 lei pe zi/km (7 km de pârtie, abonament de 230 de lei)
Marițel – 36,66 lei pe zi/km (4,5 km de pârtie, abonament de 165 de lei)
Arena Platoș – 40 lei pe zi/km (3,5 km de pârtie, abonament de 140 de lei)
Toplița – 55,5 lei pe zi/km (1,8 km de pârtie, abonament de 100 de lei)
O zi de Miercuri fără proști îți urez.
my stuff (chestii care fac, printre altele, ca newsletterul ăsta să existe și să rămână gratuit): Muzeul Tipul Kolectionarul
my friends (branduri care-mi plac sau ale unor prieteni și parteneri pe care am curaj să-i recomand și altora): Salba / Rineea / PSnews / MRS / Office / Family / Citygate / AFI
Salut,
De acord cu Vlad.
In plus, mormântul războinicului respectiv datează dintr-o perioadă a migrațiilor, a fost găsit pe o foarte veche rută comercială, si in plus nu există nimic care să sugereze că respectivul ar fi fost dac. Doar studiile ADN ar putea găsi o astfel de legătură, dacă există.
Faine pozele!